העיתונאי השוודי פיליפ ג׳אד הגיע לסין בשבוע שעבר כדי לסקר את המשחקים האולימפיים. מה שג׳אד לא תיאר לעצמו, היה שהוא ימצא את עצמו באמבולנס מבודד בדרך ליעד מסתורי ומרוחק - מלון מיוחד למי שנמצא חיובי בבדיקת הקורונה ו״מהווה איום על המשחקים״ לדעת המארגנים. "זה לא מרגיש אמיתי" הוא מספר, ״החוויה הכי קשה שעברתי בחיי״.

בכל זאת ג'אד המשיך לעבוד, הוא ניהל יומן על התקופה בהסגר עבור העיתון שלו. הטורים הראשונים שלו בעיתון אקספרסן, שבו הוא עובד ככתב וכמגיש טלוויזיה, סיקרו את חוויותיו כ"איש חלל" שלבוש בחליפה מבודדת שכיסתה אותו מכף רגל ועד ראש, עד שהגיע לבסוף למתקן המרוחק מהספורטאים. ״זה הרגיש כאילו אני בסרט מדע בדיוני, אני נמצא באמצע שום מקום״.

ג׳אד סיפר לסוכנות הידיעות רויטרס מחדר המלון שלו אי שם בז'אנגג'יאקו, כי ביום שבת נמצא שלילי וכעת הוא ממתין לתוצאה שלילית שנייה כדי שיוכל להצטרף לחבריו ולסקר את האירועים בשטח. הוא סיפר שהאינטרנט במלון טוב והוא מצליח לעזור לעמיתיו מרחוק, למרות שנראה כי הידיעות שלו על המגבלות והמצב המוזר שבו הוא מצא את עצמו - מעניינים את העורכים השוודים והבינלאומיים הרבה יותר מהביצועים על מסלולי הסקי.

ספורטאים רבים שהוכנסו לסגר התלוננו על המחסור במזון, אך ג׳אד אמר שהוא לא נתקל בבעיית מזון: "אני מקבל יותר מדי אוכל, לצערי זה לא האוכל האהוב עליי אבל לפחות יש לי אוכל, אני לא ארעב למוות וזה טוב". מה שחסר לו לדבריו זה החופש לעשות את הבחירות שהוא רוצה: "אני לא יכול לבחור מתי אני רוצה לעזוב, מה לאכול, מתי אני מקבל את האוכל שלי ודברים כאלה. זה הדבר שאני הכי מתגעגע אליו", הוא אמר.

האוכל שנתנו לספורטאים שנכנסו לסגר (צילום: סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים)
האוכל שנתנו לספורטאים שנכנסו לסגר באולימפיאדת החורף בבייג'ינג | צילום: סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים

עיתונאים המסקרים את המשחקים עוברים בדיקות קורונה יומיות. מסכות הן חובה והן מופרדים מהספורטאים שאותם הם מראיינים באזורים מעורבים עם מחסומי מתכת, הטלפונים ומכשירי ההקלטה שלהם מוכנסים לסלים כדי למנוע מהם מגע עם הספורטאים.

מסתבר שלא רק עיתונאים חווים אולימפיאדה סיוט. רשת ״פוקס ניוז״ דיווחה גם על תלונות הנוגעות במחסור באוכל. ביום השני של המשחקים היו אלו הגרמנים שהתלוננו על המחסור בקייטרינג ראוי למאכל. מאמן הסקי הגרמני, כריסטיאן שוויגר, אמר "הקייטרינג כאן מפוקפק ביותר, האמת היא שזה לא קייטרינג בכלל. הייתי מצפה שהוועד האולימפי יהיה מסוגל לספק ארוחות חמות. אין כאן ארוחות חמות. יש פריכיות, קצת אגוזים ושוקולד וזהו. זה לא יוביל לביצועים גבוהים".

אמש המאמן הראשי של נבחרת פינלנד יוקה ג'לונן, הרחיק לכת והאשים את סין ב"התעלמות מזכויות האדם" של אחד משחקניו ותקף את נהלי הקורונה המחמירים של המדינה. המאמן התלונן על היחס שמקבל קפטן נבחרת ההוקי הפינית - מרקו אטילה שנמצא בהסגר לאחר שנמצא חיובי לנגיף כבר לפני 18 ימים. ג'לונן טוען כי לא נותנים לאנטילה מזון אכיל בבידוד וכי התנאים מכניסים אותו ללחץ נפשי.

על רקע הטענות, בשנגחאי מפרסמים היום (שני), מחקר שמגן על הצעדים הקיצוניים במדיניות ה"אפס קרונה".  "עלולה לגרום ל-2 מיליון מקרי מוות בשנה" - טוען מחקר סיני שנערך. על-פי המדענים הסינים בשנגחאי, ומומחי בריאות הציבור - הסיכונים להדבקה עדיין גבוהים, וקיים חשש שהדבקה המונית תפעיל לחץ בלתי נסבל על מערכת הבריאות.