ההתכתשות בין שר הביטחון בני גנץ לראש הממשלה נפתלי בנט סביב הפסגה שגנץ מבקש לקיים ברבת עמון עם אבו מאזן ועבדאללה עברה הסתעפות נוספת - כך פרסמנו הערב (ראשון) לראשונה ב"מהדורה המרכזית". לשכת ראש הממשלה ביקשה מארמון המלך לעצור את ההכנות לפסגה ברבת עמון.

וכך התחיל העימות: באמצע השבוע מקבלת לשכת ראש הממשלה טלפון מגורמים ירדניים הכי קרובים למלך, אז נודע להם על הפסגה הזאת. התגובה של הגורם בלשכת ראש הממשלה שענה לשיחה הזו הייתה: "נא לעצור". זה היה כשבנט שהה במצרים בפסגה והלשכה החליטה לבקש מהירדנים לא להתקדם בארגון הפסגה עד אשר בנט ישוב לארץ. בלשכה מכחישים שהם יזמו את השיחה בעצמם.

ירדן, מלך ירדן, עבדאללה (צילום: AP)
המלך עבדאללה, ארכיון | צילום: AP

בנוסף, נודע לחדשות 12 כי כבר ביום שני שמעו בלשכת ראש הממשלה על הרעיון לארגן את הפסגה, ביום שלישי בבוקר כבר הגיעה השיחה מסביבת שר הביטחון - כך שגנץ אכן עדכן אבל לשכת ראש הממשלה ידעה לפני כך.

בנט וגנץ ישבו היום כדי לדון בפיתרון, וכעת הם מתכנסים להסכמות ולפיהן אולי לא תהיה פסגה משולשת כפי שרצה גנץ - אבל תהיינה פגישות של שר הביטחון עם אבו מאזן ועם המלך עבדאללה - בנפרד. המסגרת החדשה תיתן לפגישות מעטה יותר ביטחוני מאשר מדיני ובא לציון גואל, עד המשבר הבא. 

חילופי ההאשמות

"לשכת רה"מ למדה על ניסיונות של שר הביטחון לארגן מפגש עם אבו מאזן ומלך ירדן לפני כמה ימים, מגורם ערבי", אמר אמש גורם מדיני - שסיפר כי גנץ לא עדכן את בנט על המהלך. "כשהנושא יוצג בפניו על ידי שר הביטחון, ראש הממשלה יקבל החלטה".

גורם מדיני אחר טען כי התמונה שונה לחלוטין: "מבלי להתייחס לפרסומים השונים, שר הביטחון ימשיך לפעול באחריות למען האינטרסים הביטחוניים של ישראל והיציבות הביטחונית. ראש הממשלה מעודכן על כל אירוע משמעותי, והדבר נכון גם במקרה המדובר".

מדובר בהמשך למתיחות האחרונה בין לשכות שר הביטחון ורה"מ, לאחר שגנץ הודיע ביום חמישי כי ימריא לביקור בהודו - 4 ימים לפני ביקור של בנט במדינה. אז התברר כי גנץ לא תיאם את הביקור עם ראש הממשלה. לבסוף גנץ נפגש עם בלינקן עוד לפני "פסגת הנגב"

שר החוץ יאיר לפיד, שר החוץ האמריקני אנתוני בלינקן, שר החוץ המצרי ס (עיבוד: ap)
לפיד ושרי החוץ שמשתתפים בפסגה | עיבוד: ap

ביום שישי גנץ שיבח את קיום הוועידה: "מברך את שר החוץ לפיד על כינוס הפסגה החשובה הצפויה בשבוע הבא", כתב בחשבון הטוויטר שלו. "חיזוק והעמקת הקשרים בין המדינות, ביחד עם בעלת בריתנו החשובה ביותר, ארה"ב, הם נכס אסטרטגי ביטחוני וכלכלי".