N12
פרסומת

שגריר ישראל באוקראינה: ישראלי נורה למוות סמוך לקייב

רומן ברודסקי בן ה-37 נהרג בעת שעשה את דרכו עם שיירת רכבים לעבר הגבול עם מולדובה במטרה להימלט מאוקראינה • ברודסקי מת לאחר שירי אוקראיני פגע ברכבו • הודעה נמסרה לבת זוגו ששוהה באוקראינה עם ילדי המנוח והוריו שמתגוררים בארץ • האם: "ירו בו בטעות, אני לא מעכלת"

ירון אברהם
פורסם:
הקישור הועתק

רומן ברודסקי, בן 37 ואב לשניים, הוא הישראלי שנהרג הערב (שני), ליד קייב בזמן שניסה לברוח למולדובה עם זוגתו ועם זוג נוסף. בדרך למעבר הגבול, ראו אותו לוחמים אוקראיניים וחשבו שהוא חייל צ'צ'ני וירו לעבר הרכב. רומן עלה לישראל בגיל 13, הוא שירת בצה"ל וחי בארץ 27 שנה. לפני שנתיים ירד מהארץ וחי עם בת זוגתו, הוא פתח בקייב עסק פרסום דיגיטלי.

משרד החוץ אישר את הידיעה כי ההרוג, יהודי תושב אוקראינה, נורה בעת שעשה את דרכו עם שיירת רכבים מעיירה הסמוכה לקייב לעבר הגבול עם מולדובה במטרה להימלט מהקרבות באוקראינה.

מהפרטים הראשוניים עולה כי ירי אוקראיני פגע ברכבו של הישראלי והוא נהרג. פרט אליו, נפגע אדם נוסף לאחר שהאוקראינים חשבו שמדובר בכוח צ'צ'ני. מנהלת המחלקה לישראלים בחו"ל שוחחה עם אשתו, השוהה כעת באוקראינה יחד עם ילדי המנוח. ההודעה על מותו נמסרה להוריו שמתגוררים בישראל.

אימו של הישראלי שנורה למוות איבדה הכרה ופונתה לביה"ח ברזילי שבאשקלון. ל-N12 סיפרה: "דיברתי איתו היום בשעה 14:00, הוא אמר לי שהוא נוסע עם חברה ועם עוד שני חברים למלודובה ושהוא רוצה לחזור לישראל, לברוח מהצרות. האוקראינים ירו בו בטעות, הוא היה בדרך למעבר הגבול. אני רוצה שיעלו את הגופה לארץ, שיהיה קרוב אליי. אני לא מעכלת".