המאמצים לעצירת המלחמה באוקראינה עדיין לא הניבו פתרון, והקרבות וההפגזות המשיכו לגבות קורבנות. בימים ה-16 וה-17 ללחימה, התקיפות של צבא רוסיה מתרחבות, הלחץ על קייב גובר והנשיא זלנסקי אומר שהציע לבנט לקיים פסגה עם פוטין בירושלים. מנגד, בארה"ב רוצים שישראל תצטרף לסנקציות: סיכום חדשות סוף השבוע. 

מלחמת רוסיה-אוקראינה ב-N12:
• היום ה-17 למלחמה - דקה אחרי דקה
• היום ה-16 למלחמה - דקה אחרי דקה

היום (שבת) החל בעוד מטחי טילים על הערים הגדולות, והאזעקות נשמעו בכל אוקראינה - כולל בערים המערביות שנכנסות לראשונה למעגל הלחימה. הנשיא האוקראיני זלנסקי טען הבוקר שהכוחות האוקראינים הסבו לכוחות הרוסיים את האבדות הקשות ביותר בעשור האחרון, מה שגורם לרוסיה להזרים כוחות נוספים לסכסוך, כשחלקם מגיעים מסוריה. משרד ההגנה הבריטי מדווח שהכוחות האוקראיניים נמצאים במרחק 25 קילומטרים ממרכז הבירה - שנערכת לפלישה.

חייל אוקראיני מחזיק ילד בזמן פינוי האזרחים מהעיר אירפין שבאוקראינה (צילום: AP Photo/Andriy Dubchak, getty images)
צילום: AP Photo/Andriy Dubchak, getty images
מלחמת אוקראינה רוסיה: אנשים נמלטים מהעיר אירפין (צילום: רויטרס)
אנשים נמלטים מהעיר אירפין הסמוכה לקייב | צילום: רויטרס

פוטין ערך שיחה משולשת עם הנשיא צרפת מקרון וקנצלר גרמניה שולץ בתקווה להביא להפסקת אש. בכיר צרפתי העריך אחרי השיחה שפוטין "לא מוכן עדיין לסיים את הלחימה". יועצו של נשיא אוקראינה הכחיש את הדיווחים מישראל וטען שראש הממשלה בנט לא ביקש מזלנסקי להיענות לדרישות של פוטין. זלנסקי שוב קרא היום לנאט"ו לסגור את השמיים של אוקראינה למתקיפים מרוסיה ובלארוס, ובנאט"ו מתעלמים: "אין להם אומץ", האשים זלנסקי. 

על בנט אמר: "אנחנו באופן עקרוני, ואני באופן אישי, מתייחס באופן חיובי לעזרה של כל אחד במשא ומתן. עם זאת, אני אינני מתייחס למר בנט כאל 'כל אחד', כי אני חושב שיש ביכולתו למלא תפקיד חשוב, קודם כול". על המגעים עם רוסיה אמר: "ישראל יכולה למלא תפקיד כזה (לארח את השיחות) ובייחוד ירושלים. אני חושב שכן. ואמרתי את זה למר בנט".

בעוד הלחימה נמשכת, עשרות אלפי פליטים נמלטים מהערים המותקפות. במריאופול גם היום קרסו ההסכמים על בטיחות שיירות החילוץ. והמסדרונות ההומניטאריים הופרו שוב ושוב. יותר משני מיליון וחצי פליטים הצליחו לברוח מאוקראינה, עוד מיליונים אחרים - ממתינים. גם הקומיקאי המפורסם ביותר ברוסיה ברח ככל הנראה לישראל: תוכניתו של איוון אורגנט, בערוץ הרוסי הראשון, ירדה משידור 3 ימים לפני פלישתה של רוסיה לאוקראינה - ולפי ההערכות הוא הספיק להימלט בזמן.

אחרי שאתמול הודיע נשיא ארצות הברית על הטלת סנקציות חדשות, נמשך הלחץ על האוליגרכים הרוסים - יאכטות ענק מוחרמות ברחבי העולם ועל רומן אברמוביץ' נאסר לנהל את צ'לסי. רב בכיר מפורטוגל נעצר בחשד שסייע לאברמוביץ' לקבל אזרחות שלא כחוק.

בישראל גוברת הביקורת על הטיפול בפליטים - ובמשרד הפנים שוקלים להגדיל את מספר המכסות ולאפשר לאוקראינים שכבר בארץ להביא בני משפחה מדרגה ראשונה. שגריר אוקראינה בישראל הבטיח בריאיון ל"אולפן שישי" כי הפליטים האוקראינים יעזבו אחרי המלחמה. עוד תקף את התנהלות ממשלת בנט: "אנחנו מקבלים מעט מאוד מממשלת ישראל מבחינת תמיכה, מבחינת הטלת סנקציות על התוקפן (רוסיה). הזמן אוזל והזמן אינו פועל לטובתנו".

והביקורת מגיעה גם מכיוונים אחרים: תת שר החוץ האמריקני ויקטוריה נולנד אמרה אמש (שישי) בריאיון מיוחד ל"אולפן שישי" שארה"ב ביקשה מישראל להצטרף לסנקציות נגד רוסיה. "אנחנו מבקשים מכמה שיותר מדינות להצטרף לסנקציות ומבקשים את זה גם מישראל", פירטה. "אתם לא רוצים להפוך למקלט האחרון לכסף מלוכלך שמתדלק את המלחמה של פוטין".