שיא בתקריות האנטישמיות בבריטניה: ה- Community Service Trust, ארגון צדקה בריטי שאוסף נתונים על מקרי אנטישמיות ברחבי הממלכה, מדווח על שיא של 2,255 מקרים בשנת 2021. מדובר בעלייה חדה למדי של כ-34% ביחס ל-2020 , אז נרשמו על פי הארגון 1,684 מקרים. כך פורסם היום (חמישי) ב- SKY NEWS. 

על פי הנתונים שנאספו, 176 מקרים כללו אלימות, ושלושה מקרים  הוגדרו כחבלה חמורה או איום על חיי אדם. ארגון הצדקה מוסיף שהמקרים בבירה לונדון עלו ב-33% בעוד במנצ'סטר חוו עליה של מעל ל-80% במקרי האנטישמיות.

בניין, ביג בן, שעון, לונדון, בריטניה (צילום: רויטרס, חדשות)
עלייה של 34% ביחס ל-2020. הבין בן בלוהדון, ארכיון | צילום: רויטרס, חדשות

תקריות  האנטישמיות בבתי הספר בממלכה הגיע ל-182, וזהו מספר התקקריות האנטישמיות הגבוהה ביותר שדווח אי פעם, ומדובר בזינוק של יותר מפי 3 לעומת 2020. בבתי הספר שאינם דתיים, קרו 99 מקרים כנגד תלמידים ואנשי צוות, לעומת 14 מקרים בלבד בשנת 2020.

עוד על פי הארגון, בכל רחבי בריטניה קרו 502 תקריות  אנטישמיות בהם נעשה שימוש במוטיבים נאצים. מארק גארדנר, מנכ"ל ארגון CST , אמר: "השיאים הללו של מקרי אנטישמיות נגד יהודים, שדווחו על ידי הארגון שלנו והמשטרה, מראים עד כמה הייתה השנה האחרונה קשה ליהודים ברחבי בריטניה"

רק ערב לפני יום השואה הבינלאומי שחל בחודש שעבר, נראו שני יהודים אורתודוקסים יוצאים מבית עסק בסטמפורדהיל שבבירה לונדון, כשלפתע איש זר עם מסכה על פניו מתחיל להכות אותם באגרופיו באמצע הרחוב. בתיעוד הם נראים כמנסים להיאבק בו, ואף נופלים לריצפה – מבלי שמוגשת להם כל עזרה. החשוד בתקיפה נעצר על ידי המשטרה.

שר התפוצות, ד"ר נחמן שי, הגיב לפרסום הדוח ואמר: "השיא שנרשם השנה ברחבי בריטניה הוא תזכורת נוספת לכך ששנאת יהודים עודנה קיימת, והיא איום מתמשך אף במדינות מערביות. כפי שפרסם משרד התפוצות בחודש שעבר, העלייה הברורה בתקריות האנטישמיות בשנה האחרונה בבריטניה, כמו גם במדינות נוספות, התרחשה במהלך מבצע "שומר חומות". תקיפה ואיומים על יהודים ברחבי העולם, בשעה שמדינת ישראל נאבקת להגן על עצמה בפני ארגון טרור, הם מעשה אנטישמי במלא המובן ותופעה שיש לשים לה סוף."

נחמן שי (צילום: פלאש 90/ הדס הרוש, חדשות)
"צריך לשים לזה סוף", שר התפוצות ד"ר נחמן שי | צילום: פלאש 90/ הדס הרוש, חדשות

 עוד הוסיף השר: "מקוליוויל, טקסס עד לונדון וערים רבות ביניהן, ב2022 אנו רואים את המשך המגמה המטרידה של עלייה בתקריות אנטישמיות ברחבי העולם. מדינת ישראל מחויבת לעקור את השיח האנטישמי ולהיאבק בו ולקחת חלק יוזם ופעיל במאבק העולמי באנטישמיות, לצד המאמצים של שאר מדינות העולם ובנות בריתנו."