אתרי החדשות ברחבי העולם סיקרו אתמול (שני) בהרחבה את הדיווח שלפיו המשטרה עקבה במשך שנים אחר אישי ציבור ופעילים חברתיים בישראל. נראה שהעניין הרב נובע גם מכך שנגד NSO עלו דיווחים בעבר כי באמצעות תוכנת הריגול שלה, עקבו משטרים מפוקפקים אחר פעילים פוליטיים, ומנהיגים אחרים בעולם. ברוב האתרים ציינו שהוחלט על הקמת ועדת בדיקה, וציטטו את תגובות שרי ממשלת ישראל לפרשה.

סערת הריגול המשטרתי ב-N12:

"משטרת ישראל תחת אש אחרי האשמות נוספות בגין שימוש ברוגלות נגד אישי ציבור", נכתב בכותרת לידיעה באתר CNN. "בישראל תיפתח ועדת בדיקה על רקע הכעס הגובר, בעקבות השימוש לכאורה בתוכנת הפריצה".

ב-CNN ציינו גם שהדיווח ב"כלכליסט" הוא אחד מסדרת ידיעות באשר לשימוש לא חוקי של המשטרה בתוכנה, והוסיפו ש"העיתון לא סיפק שום מידע באשר למקור שממנו קיבל את המידע ולא לגבי הזמן שבו אירעו הפריצות החמורות לכאורה".

בגרדיאן הבריטי הציבו את הכתבה כידיעה הראשית באתר וכינו את התוכנה שבה לכאורה נעשה שימוש "עוצמתית". כמו אתרים אחרים, גם הם סיקרו בעניין רב את הדיווח שאחד מהאישים שאחריהם בוצע מעקב הוא בנו של ראש הממשלה לשעבר, אבנר נתניהו.

הידיעה בגרדיאן

"בין האנשים שאחריהם נוהל המעקב, גם בנו של ראש הממשלה לשעבר, אבנר נתניהו, וגורמים נוספים בסביבתו, כולל כאלה שהעידו נגדו בחקירת השחיתות שנתניהו עומד בגינה לדין בימים אלה", נכתב בין היתר. "ראש הממשלה נפתלי בנט, שהחליף את קודמו ביוני האחרון, אמר שאם הפרשה נכונה, זה חמור מאוד".

>> להאזנה לכל הפרקים של "אחד ביום" לחצו כאן 

באתר The Independent התייחסו גם למשמעויות המשפטיות והפוליטיות בעקבות הפרסומים. מלבד ציטוטי תגובות השרים וראש הממשלה לדיווח, הם ציינו גם כי "נתניהו מאשים כבר זמן מה את מערכת אכיפת החוק באכיפה סלקטיבית, ועורכי דינו דורשים תשובות. אפילו יריביו הפוליטיים המרים ביותר של נתניהו הביעו זעם בעקבות הפרשה".

הידיעה באתר The Independent

באתר בלומברג דיווחו כי "המשטרה מואשמת בכך שהשתמשה בתוכנות בלי אישור מבית המשפט". עוד הוסיפו: "זו השערורייה האחרונה מני רבות שמתרחשת סביב חברת NSO, שנמצאת תחת בדיקה כבר שנים,  אבל זו השערורייה הראשונה שמתרחשת בתוך המדינה שבה פותחו התוכנות המתקדמות".

בבלומברג הוזכרו גם הפרשות האחרות בעניין NSO, שעוררו הדים בכל עולם. "פגסוס, תוכנה שניתן להשתיל מרחוק בטלפונים חכמים כדי לשאוב מהם מידע, שימשה לכאורה כדי לטרגט עיתונאים ופעילי זכויות אדם על ידי ממשלות זרות, בהן מקסיקו, איחוד האמירויות וסעודיה", נכתב בידיעה. "טכנולוגיית המעקב שימשה לכאורה גם לפריצת הטלפונים של מנהיגי צרפת ומרוקו, ולפחות תשעה פקידי משרד החוץ של ארה"ב".

הידיעה באתר Wall Street Journal

אמש פורסם כי במקביל להחלטה על הקמת צוות בדיקה בפרשה, היועמ"ש לשעבר אביחי מנדלבליט הורה למשטרה להפסיק את השימוש ברוגלה ההתקפית עד לסיום הבדיקה. השר בר לב הסביר מדוע הוא מקים ועדת בדיקה ממשלתית: "לחקור לעומק את הפגיעה בזכויות האזרחים ובפרטיותם".