נתוני התחלואה של מדינות ברחבי העולם ממשיכים להיות מעורבים - במדינות מסוימות הקורונה מזנקת ובמדינות אחרות מתחילה לדעוך. הבשורות הטובות הן שבתום גל האומיקרון הנוכחי ששוטף את אירופה, צפויה היבשת ליהנות מחסינות למשך חודשים. "אנו צופים תקופה של רגיעה עד לסוף השנה לפחות", אמר הנס קלוגה, המנהל האירופי של ארגון הבריאות העולמי. בסין הסירו היום (שני) את הסגר על העיר שיאן, באוסטרליה נערכים לחזרת התלמידים לבתי הספר ובקנדה מחאות נגד הממשלה.

עוד בנושא:

בארה"ב, נתוני התחלואה בצפון מזרח המדינה מעודדים. בדומה לקלוגה, גם היועץ הרפואי הבכיר לנשיא האמריקני, אנתוני פאוצ'י, הביע אופטימיות: "התחלואה יורדת בצורה חדה וכרגע זה נראה טוב. בקרוב תתחיל תפנית חיובית בכל רחבי המדינה".

ד"ר אנתוני פאוצ'י (צילום: STEFANI REYNOLDS/POOL/AFP, Getty Images)
"התחלואה יורדת בצורה חדה וכרגע זה נראה טוב". אנתוני פאוצ'י | צילום: STEFANI REYNOLDS/POOL/AFP, Getty Images

סין מסירה את הסגר בשיאן, בהונג קונג מצמצמים פעילות 

בסין הוסר הסגר שנמשך כחודש על העיר הצפונית שיאן וחידשה את הטיסות המסחריות בעיר. כ-13 מיליון מתושבי העיר היו תחת מגבלות חמורות עקב מדיניות "אפס סובלנות" שנקטה המדינה - בעיקר עקב החשש להתפרצות מחודשת כשאולימפיאדת החורף צפויה להיפתח בשבוע הבא בבירה בייג'ינג.

האולימפיאדה שתיערך תחת בקרה קפדנית ותבודד את האתלטים, חברי הצוות, וכלי התקשורת מחיי היומיום, מחייבת את הספורטאים להתחסן או להיכנס לסגר עם הגעתם למדינה. המארגנים הודיעו שעד כה זוהו 72 מקרים בקרב אנשים הקשורים לאולימפיאדה, אף אחד מהם איננו ספורטאי.

ממשלת הונג קונג החלה לנקוט בצעדים לצמצום מספר עובדי המדינה שיעבדו במשרדיהם ובמספר השירותים שיינתנו לאזרחים. לקראת חופשת החגים הקרובה, המדינה נאבקת עם עלייה גדולה בתחלואה וכבר הספיקה לסגור את בתי הספר וחדרי הכושר, לצמצם את שעות הפעילות של מסעדות ואף להגביל את הכניסה האווירית למדינה. נכון לעכשיו, היא בוחנת, בדומה לסין, מדיניות של "אפס סובלנות".

יוצאים מהסגר בשיאן, סין (צילום: AP)
תושבי שיאן יוצאים מהסגר | צילום: AP

החזרה ללימודים תביא לשיא חדש? 

אוסטרליה מתמודדת עם דילמה לא פשוטה, כשחזרת התלמידים לבתי הספר מחופשת סוף השנה מאיימת לבטל את הדעיכה בתחלואה שחוותה המדינה במהלך החודש האחרון. הניסיון לאזן בין הפתיחה המחודשת של מוסדות החינוך לאחר שנתיים של למידה מרחוק, לבין מקרי המוות הרבים  מהחודש האחרון, מעלים חשש רב בקרב מקבלי ההחלטות.

רוב המדינות במדינה הנחו את תושביהן לנקוט באמצעי זהירות שגרתיים כמו שמירת מרחק ועטיית מסכות, אך שיעור מתחסנים נמוך לחיסון השלישי הביא לנתוני תחלואה גבוהים. "השיא אינו מבשר בהכרח את הסוף", אמר קצין הבריאות הראשי של קווינסלנד, ג'ון ג'רארד, והזהיר מפני עלייה נוספת כאשר בתי הספר יחזרו.

אצל השכנה ניו-זילנד, שוקלים להטיל מגבלות חדשות על הציבור בעקבות הזינוק במקרי ההדבקה החדשים שאף עשוי לחצות בקרוב את רף ה-1,000 מקרים החדשים ביום. העלייה אף הובילה לדחיית חתונתה של ראש הממשלה, ג'סינדה ארדרן, שתוכננה להתקיים בעוד כמה שבועות.

קניון באוסטרליה (צילום: Brendon Thorne, Getty Images)
האוסטרלים נערכים לחזרת התלמידים ללמידה פרונטלית | צילום: Brendon Thorne, Getty Images

האומיקרון מזנק, וגם המחאות

מחאת נהגי המשאיות בקנדה צוברת תאוצה. בעקבות החלטת הממשלה לפני כשבוע לחייב נהגי משאיות חוצי-גבולות לא מחוסנים להיבדק ולהיכנס לסגר עם כניסתם למדינה, שיירת מחאה החלה בנסיעה מוונקובר אל עבר הבירה אוטווה.

מחאת נהגי המשאיות בקנדה (צילום: Reuters)
נהגי המשאיות בקנדה מתנגדים למדיניות הממשלה | צילום: Reuters

לדברי הנהגים, החלטת הממשלה תוביל למחסור חמור בכוח אדם ובדלק, כשיותר מ-32 אלף נהגים המהווים כ-20% מסך נהגי משאיות חוצי-גבולות, צפויים לרדת מהכביש. תעשיית ההובלות חיונית להבטחת זרימה חלקה של סחורות כשסך הסחורות המועברות מדי שנה בכבישים שבין קנדה לארה"ב מהוות יותר מ-650 מיליארד דולר קנדי – פגיעה שאף עשויה להוביל לאינפלציה.

גם בבלגיה נערכות הפגנות ענק, כש-50 אלף מפגינים שמחו כנגד מדיניות הממשלה, פוזרו על ידי המשטרה. במדינה מתמודדים עם בואו של גל חמישי שנמצא רק בתחילתו וששיאו צפוי להגיע בעוד שבועיים לפחות.