הגל הקוריאני ה"הליו" לא מחכה לתיירים שיגיעו בעתיד לדרום קוריאה. הוא כבר שוטף את העולם בסדרות טלוויזיה, בשוברי קופות בקולנוע, בקיי-פופ המצליח ובמטבח הקוריאני. כל אלה הפכו את חצי האי למוקד משיכה מרחבי העולם כולו.

להקת הקיי פופ W24 מתרוצצת בין חדר האיפור לעיצוב השיער. את הלוקים של חברי הלהקה מהנדסים בקפדנות מנהליהם, לפי מה שהכי נכון למותג. קיי-פופ הוא הרי ז'אנר מוזיקלי שארוז באופן מושלם. לדברי הו וון צ'אונג, סולן הלהקה: "קיי-פופ לא עוסק רק במוזיקה עצמה, אלא יותר בכל הקונספט: איפור, שיער, הופעות ובמות". ארון פארק, הקלידן של הלהקה, הוסיף: "אנחנו יוצרים את המוזיקה והחברה מחברת את הכול לשואו גדול".

חברי להקת W24, דרום קוריאה (צילום: חדשות 12)
חברי להקת W24, דרום קוריאה | צילום: חדשות 12

קיי-פופ, כלומר הפופ הקוריאני, כולל אמנם שורה של סגנונות מוזיקליים, אבל מה שמייחד אותו זו הקיצוניות בהנדסת כל פרט – מהביצועים ועד גוון האיפור. חברי להקת W24 הם איידולים, וההתמקדות בחיצוניות שלהם אינה נחבאת ואפילו מוחצנת. 

מדוע הפכה קוריאה לבירה העולמית לניתוחים פלסטיים?

המשחק האמיתי של קוריאה: התחרות הקיצונית בלימודים

התרבות הקוריאנית אמנם שונה שנות אור מהישראלית, אך נראה כי יש דבר אחד שמחבר בין המדינות: תחושת האיום. בדרום קוריאה זוהי השכנה מעבר לגבול – צפון קוריאה, ובישראל זה האיום האירני. גם בדרום קוריאה ישנו שירות חובה לגברים – גם מסלבריטאים מצופה להתגייס. בשנה שעברה הפרלמנט התיר לראשונה בחוק לדחות גיוס של חברי להקות קיי-פופ, אך רק עד לגיל 30.

אוכל בדרום קוריאה (צילום: חדשות  12, חדשות 12)
אוכל בדרום קוריאה | צילום: חדשות 12, חדשות 12

אם הקיי-פופ כבש את העולם בזכות לוק מושלם, אז המטבח הקוריאני נותן פייט גם הוא. המאכלים הקוראינים אסתטיים, עדינים ומתוחכמים. "יש משמעות לכמה מנות מגישים והאוכל מגיע בכפולות של 3" מסבירה רונית גרופר, מומחית לתרבות ואוכל קוריאני. הארוחה המלכותית שטעמנו הייתה מוקפדת. לכל מאכל, צבע ונגיסה הייתה משמעות ייחודית.

תרבות בילויי הערב בחצי האי, לוקחת לאקסטרים את המשמעות של "עיר ללא הפסקה". בסיאול הברים וחדרי הגיימינג פתוחים 24 שעות ביממה, והופכים לבילוי מועדף על הצערים שלומדים שעות ארוכות מידי יום.