הטור שעורר סערה בלבנון: אחרי שבטורו שפורסם אתמול ב – N12 התייחס אהוד יערי לאפשרות שחיזבאללה תפסיד קולות למפלגה היריבה "הכוחות הלבנוניים" בראשות סאמיר ג'עג'ע, שנחשב ל"ידיד ישראל" במלחמת לבנון הראשונה, תומכי חיזבאללה מנהלים קמפיין נגד ג'עג'ע במטרה להביך אותו - והטור של יערי במרכזו. 

בקמפיין, שתפס תאוצה בטוויטר תחת ההאשטאג "ג'עג'ע פרויקט ישראלי", הוסיפו תומכי ארגון הטרור תמונות וכתבו "הגיע הזמן לתת דין וחשבון לג'עג'ע", וכינו אותו "ציוני בוגד, יש לו דוקטורט בטבח והרג".

 

עוד הם ציטטו בטוויטר את הטור של אהוד יערי, פרשננו לענייני ערבים: "השותפה הנוצרית הבכירה של חיזבאללה, 'התנועה הפטריוטית החופשית' בראשות חתנו של הנשיא עאון (שיפרוש בקרוב, אמן!) ג'ובראן באסיל, תפסיד ככל הנראה עכשיו מחצית ממושביה. אלה יעברו ברובם למפלגות העוינות את נסראללה כמו "הכוחות הלבנוניים" של סמיר ג'עג'ע, ידידינו במלחמת לבנון הראשונה".

 

 

 האיבה הגדולה בין אנשי חיזבאללה השיעים וג'עג'ע הנוצרי אינה חדשה ולא התחילה כעת. בחודש אוקטובר נרשמו עימותים אלימים בין תומכיו של ג'עג'ע, אנשי מפלגת "הכוחות הלבנונים", לבין אנשי חיזבאללה. עימותים שהביאו למותם של 6 ופציעתם של כ-30 תומכי חיזבאללה, והזכירו לרבים את הקרבות הקשים של מלחמת האזרחים העקובה מדם.

אחד מגורמי המתיחות העיקריים בין שני המחנות הוא אירוע הפיצוץ בנמל בירות באוגוסט 2020. אנשי חיזבאללה, שלטענת רבים אחראים למחדל שגרם למותם של מאות ופציעתם של אלפים, מתנגדים לחקירה בראשות השופט טארק ביטאר וקוראים לפיטוריו. ג'עג'ע אמר פעמים רבות כי בחיזבאללה חוששים מכך שהאמת בעניין תצא לאור. בחיזבאללה בטוחים שאנשיו של ג'עג'ע הביאו במכוון לעימותים בבירות בחודש אוקטובר, מתוך כוונה לגרור את המדינה למלחמת אזרחים נוספת, וזאת על רקע חולשתם הפוליטית. 

יממה לאחר העימותים פרסם העיתון אל-אח'בר, המזוהה עם חיזבאללה, תמונת שער של ג'עג'ע לבוש במדי קצין נאצי. בתגובה לדבריו של חסן נסראללה כי הכוחות הלבנונים גוררים את לבנון למלחמת אזרחים אמר ג'עג'ע: "חיזבאללה הוא הסכנה הגדולה ביותר על לבנון".  

הקמפיין נגד סאמיר ג'עגע
ג'עג'ע בקמפיין הוויראלי בתומכי חיזבאללה

בטורו התייחס יערי גם למצב הקשה שבו נמצאת לבנון ברקע הבחירות המתקרבות. נסראללה יודע שהפעם גבו אל הקיר, גם בגלל החשש מזליגת הקולות למפלגתו של ג'עג'ע, וגם בין היתר בגלל פרישתו של ראש הממשלה הלבנוני לשעבר, סעד אל-חרירי, שיוצרת ריק במחנה הסוני. אחיו ודודתו, שמתעקשים להתמודד, אינם בגדר מנהיגים. עם זאת, אישים סונים אחרים מיריביו המושבעים של נסראללה נערכים לרוץ וסוגרים בריתות ב-15 מחוזות הבחירה שבהם נקבעים 128 הצירים. נסראללה יתקשה להכניס לפרלמנט מועמדים סונים לפי טעמו.

לבנון גם נמצאת בהתרסקות כוללת, ואזרחיה מרוששים. בנוסף, מדינות המפרץ מחרימות את לבנון ומסרבות להעניק לה הלוואות ומענקים, והמשא ומתן עם קרן המטבע הבינלאומית עולה על שרטון.