במעבר הגבול שבין אוקראינה למולדובה משתרכים תורים ארוכים מאוד של אנשים שפכו בין רגע לפליטים. חלקם הגיעו למעבר הגבול ברגל וחלקם ברכבים. כולם מחכים לברוח ולהיכנס למולדובה, בעוד הקרבות הקשים באזורי דרום-מזרח אוקראינה ממשיכים להתנהל.

מלחמה באירופה - סיקור N12

"עזבתי הבוקר ב-06:00 בבוקר כי פחדתי למות", סיפרה גלינה מאודסה, "התעוררתי לקולות ההפגזות וחשבתי לעצמי שאני חיה במדינה הזו ואני אוהבת אותה אבל אני לא מרגישה בה בטוחה יותר. יהיה עדיף לעבור בתקווה שזה ייקח שבוע או שבועיים ואני מקווה לחזור - אבל זה בטוח יותר כעת להיות במקום אחר".

"הפחד הכי גדול שלי הוא שאני לא אוכל לחזור, או שאחזור ואוקראינה תהפוך למדינה אחרת לגמרי", שיתפה גלינה, "חלק ממשפחתי נמצאת שם, החברים שלי נמצאים שם".

 אזרחים אוקראינים בורחים לגבולות הונגריה  (צילום: רויטרס)
אזרחים אוקראינים בורחים לגבולות הונגריה | צילום: רויטרס

"נחצה את הגבול יחד"

קייט, חברתה של גלינה הגיעה איתה: "חבר לקח אותנו לכאן עם רכב. חבר נוסף מנסה להגיע במשך 12 שעות ולא מצליח. הגענו לכאן לפני בערך שעתיים, אנחנו מחכים לחברים נוספים שיגיעו וננסה לחצות את הגבול יחד".

 אזרחים אוקראינים בורחים לגבולות פולין (צילום: רויטרס)
אזרחים אוקראינים בורחים לגבולות פולין | צילום: רויטרס
אם ובת ממתינים ליציאה מקייב (צילום: AP)
אם ובת ממתינות ליציאה מקייב | צילום: AP

בגבול נמצאים בעיקר נשים וילדים, הגברים האוקראינים לא הורשו לצאת מהמדינה ונדרשו להישאר ולהילחם, ללא קשר לגילם או לניסיונם הצבאי.

סוכנות הפליטים של האו"ם טוענת שהמצב באוקראינה מידרדר במהירות לאחר פלישת רוסיה, והיא כבר פנתה למדינות השכנות כדי שישמרו על גבולותיהן פתוחים להמוני האנשים שמחפשים עכשיו מקלט בטוח. "כבר ראינו דיווחים על נפגעים ואנשים שמתחילים לברוח מבתיהם כדי לחפש מקום מבטחים", אמר אתמול פיליפו גרנדי, הנציב העליון של האו"ם לפליטים.

נציבות האו"ם UNHCR הודיעה כי הגבירה את פעולותיה ושהיא עובדת עם הרשויות האוקראיניות כדי לספק סיוע הומניטרי גדול יותר באוקראינה. על פי הדיווחים הסוכנות גם עבדה עם ממשלות במדינות שכנות להתכונן לזרם של פליטים.