בית המשפט בפריז גזר הלילה (בין רביעי לחמישי) מאסר עולם על יאסין מיהוב בן ה-32 שרצח לפני כ-3 שנים את שכנתו, ניצולת השואה מיריי קנול ז"ל בת ה-85. בית המשפט קבע שמיהוב דקר 11 פעמים את קנול בדירתה במחוז ה-11 בבירה הצרפתית, ולאחר מכן הצית אותה. שותפו אלכס קארימבקוס בן ה-25 אומנם זוכה מרצח, אך נגזרו עליו 15 שנים בכלא בגין שוד ממניעים אנטישמיים. בכך בית המשפט שם סוף לפרשת הרצח שזעזעה את צרפת ואת הקהילה היהודית.

האזינו לשיחה בין רה"מ לדניאל קנול (צילום: באדיבות המשפחה)
ניצולת השואה מיריי קנול ז"ל ובני משפחתה | צילום: באדיבות המשפחה
צעדה נגד אנטישמיות בפריז בחודש שעבר (צילום: רויטרס)
צעדת מחאה נגד אנטישמיות בפריז אחרי רצח מיריי קנול | צילום: רויטרס

בית המשפט שחקר את הטענות לרקע דתי לתקיפה האלימה והרצח, קבע כי הן ניזונו מהקשר אנטישמי ומדעות קדומות לגבי מצבם הכלכלי העשיר לכאורה של יהודים, ואלו הובילו את מיהוב להאמין כי "אוצרות" חבויים בביתה של ניצולת השואה.

פרשת הרצח של קנול עוררה סערה ציבורית גדולה בצרפת ובקהילה היהודית העולמית, על רקע התגברות האנטישמיות במדינה האירופית. לאחר הרצח עשרות אלפי בני אדם ובהם  שרי ממשלה, השתתפו בצעדת מחאה לזכרה של קנול.

"מקרון רוצה להראות שהיהודים חשובים לו" (צילום: AP)
צילום: AP

הגוף למאבק באנטישמיות בצרפת פרסם בשנת 2018, בעקבות הרצח, הצהרה רשמית שבה מסר כי המקרה מזכיר את הרצח של שרה חלימי ז"ל, יהודייה-צרפתייה שנרצחה שנה לפני כן 2017 בידי שכנה המוסלמי, מאות מטרים מזירת הרצח של קנול. לרשויות בצרפת לקח חודשים להכיר ברקע האנטישמי של התקיפה.

נכדתה של קנול, נעה גולדפרב, פרסמה אז פוסט בפייסבוק שבו כאבה על כך שהרוצח לא השאיר מסבתה זיכרון, וספדה לה: "סבתא נדקרה למוות 11 פעמים בידי שכן מוסלמי שהיא הכירה טוב. הוא גם דאג להעלות את הדירה באש ולא להשאיר לנו שום מזכרת. שום אלבום תמונות, לא שלה, לא של סבא, לא מכתבים, כלום. נשארו לנו רק הדמעות ואחד את השני".