אחרי שהתחילו לראות את הסוף, וברחבי היבשת התכוננו לחגוג את חג המולד כצפוי, רמות התחלואה בנגיף הקורונה זינקו במדינות רבות. באוסטריה כבר הכריזו על סגר נוקשה שמזכיר לנו את ימיה הראשונים של המגיפה, ואליה הולכות להצטרף מדינות רבות. תמונת מצב מאירופה

 אוסטריה

באוסטריה, שם שיעורי ההתחסנות נמוכים מאוד, הודיעו הרשויות כי זה לא מן הנמנע להטיל הגבלות חסרות תקדים. אחרי שתחילה תוכננו במדינה הגבלות וסגרים רק על אלו שלא התחסנו, הנתונים לא השאירו מקום לספק - והשלטונות הודיעו על סגר רבתי על כל אזרחי המדינה.

הסגר הוכרז עד ל-12 בדצמבר, אך אם הנתונים לא ישתפרו, השלטונות בווינה ידונו באפשרות של הארכתו. עוד הממשלה הודיעה כי היא תילחם באחוזי ההתחסנות הנמוכים – ותחייב את כל אזרחי המדינה להתחסן עד חודש פברואר, ובכך תהפוך למדינה הראשונה באירופה המחייבת את אזרחיה בחיסון.

לקראת הכריסמס באירופה בצל הקורונה (צילום: רויטרס)
לקראת הכריסמס באירופה בצל הקורונה | צילום: רויטרס

גרמניה

בגרמניה השכנה המצב לא יותר טוב, כך מסתמן מהודעת משרד הבריאות במדינה. הזינוק בתחלואה לא מותיר מקום לספק, ושר הבריאות הודיע כי סגר מלא יוכרז בקרוב – והוא יכלול גם אזרחים מחוסנים. בשל המצב העגום במחוז בוואריה שבדרום גרמניה הרשויות הודיעו על ביטול שווקי חג המולד המסורתיים, זאת בשל סכנת ההתקהלות שנובעת מהם. כמו כן באזורים במחוז כבר הוטלו סגרים בשל מספרי תחלואה המזכירים את הגל השלישי.

אנשים הולכים ברחוב בהולנד (צילום: רויטרס)
המצב באירופה לא מזהיר | צילום: רויטרס
לקראת הכריסמס באירופה בצל הקורונה (צילום: רויטרס)
לקראת הכריסמס באירופה בצל הקורונה | צילום: רויטרס

 גרמניה סובלת מאחוזי התחסנות מהנמוכים באירופה, וכשמספר המאושפזים בשל קורונה רק ממשיך לעלות, הרשויות הבינו כי עליהם להילחם שוב בנגיף בטקטיקות המוכרות. ההגבלה על התקהלויות פרטיות הוחמרה וכעת לא ניתן להיפגש יותר מ-5 אנשים, אלא אם הם גרים באותו בית, חיי הלילה נאלצו להיסגר שוב, מסעדות יכולות לפעול רק עד עשר בלילה וחנויות יצטרכו להגביל את כמות הקונים בכל זמן נתון. מעבר לכך שורה של בתי עסק יוכלו לקבל רק אנשים בעלי תעודת התחסנות ובדיקה שלילית עדכנית.

 הולנד

בהולנד המונים יצאו לרחובות העיר רוטרדם למחות על ההגבלות הצפויות להיכנס שוב לתוקף. ההפגנות במהרה הפכו אלימות והמשטרה המקומית נאלצה להשתמש בזרנוקי מים נגד המפגינים שהחלו יידו אבנים ושריפת צמיגים. המחאות החלו לאחר שהשלטון במדינה ניסה להעביר חוק המאפשר לבתי עסק להגביל כניסה אליהם רק עבור אנשים בעלי תעודת התחסנות או מחלימים מקורונה – ללא אפשרות להצגת בדיקה שלילית כאישור כניסה.

ישראלים באירופה מספרים: כך נראה הגל הרביעי

אך הבעיה בהולנד לא נגמרת שם: כמו שאר מדינות אירופה גם שירותי הרפואה במדינה רואים זינוק חד במקרי ההדבקה, דבר שהוביל לסגר חלקי בחלק ממחוזות המדינה. בנוסף בשל המצב הרשויות הודיעו זו שנה שניה ברציפות כי לא יאפשרו מופעי זקוקים לכבוד השנה החדשה, כניסיון להגביל התקהלויות, בדומה להחלטה שנעשתה בגרמניה נגד שווקי חג המולד.

 

לקראת הכריסמס ברוסיה בצל הקורונה (צילום: AP)
לקראת הכריסמס ברוסיה בצל הקורונה | צילום: AP

לקראת הכריסמס באירופה בצל הקורונה (צילום: רויטרס)
לקראת הכריסמס באירופה בצל הקורונה | צילום: רויטרס

גם בבריטניה המצב לא מזהיר, מספר ממקרי המוות בעקבות הידבקות בנגיף נמצא במגמת עליה. על פי הנתונים הרשמיים ממשרד הבריאות בממלכה, יותר מ-44 אלף חולים חדשים בקורונה אובחנו וב-157 בני אדם מתו תוך 28 ימים מרגע קבלת תוצאה חיובית לנגיף.