N12
פרסומת

אירן: מוכנים למשא ומתן ישיר עם שלוש המדינות האירופיות החתומות על הסכם הגרעין

כלי התקשורת באירן מדווחים כי המדינה מוכנה לחזור לשיחות על הסכם הגרעין עם צרפת, ברטניה וגרמניה • על פי הדיווח, אירן הזמינה גורמים משלוש המדינות לטהרן או לחלופין לקיים את השיחות באחת מערי הבירה האירופיות: "המדינות עוד לא השיבו על ההזמנה"

n12
פורסם:
המנהיג העליון של אירן עלי חמינאי נואם
מנהיג אירן עלי חמינאי | צילום: רויטרס, רויטרס
הקישור הועתק

שינוי כיוון? אירן מוכנה למשא ומתן ישיר עם שלוש המדינות האירופיות, בריטניה, צרפת וגרמניה, על הסכם הגרעין - כך מדווחים היום (רביעי) כלי התקשורת באירן. על פי גורם שנשאר בעילום שם, אירן הזמינה גורמים מהמדינות לשיחות על הגרעין באירן.

"אירן הביעה רשמית מוכנות לשיחות ישירות עם שלושת הצדדים האירופיים להסכם הגרעין", אמר המקור לכלי התקשורת באירן. "אירן הזמינה את שלוש המדינות לביקורים בטהרן או הציעה נסיעות לבירות השלישייה בהתאמה לשיחות כאלה, אבל היא לא קיבלה שום תגובה עד כה".

בחודש ספטמבר האחרון, שר החוץ האירני חוסיין אמירבדולאהיאן אמר כי אירן תחזור למשא ומתן על חידוש הסכם הגרעין "בקרוב מאוד". השר האירני אף תיאר את השיחות בין גורמים אירנים לערב הסעודית כ"בונות", וציין כי טהרן הגישה הצעות דינמיות להשגת הפסקת אש בתימן.

בתוך כך, נשיא אירן אבראהים ראיסי ביקר היום בתחנת דלק בעיר. זאת, לאחר שתחנות דלק ברחבי אירן חוו אתמול תקלה נרחבת במערכת הממשלתית שמעניקה סובסידיות לתושבים באספקת הדלק. התקרית היא תוצאה של מתקפת סייבר לפי דיווח בסוכנות הידיעות החצי-רשמית ISNA.