חשש מגל הדבקה נוסף: למרות מבצע החיסונים נגד קורונה, נתוני תחלואת הקורונה החלו לטפס במדינות רבות בעולם ומערכות הבריאות עוקבות אחרי הנתונים בדאגה. ביבשת אפריקה דווח על זינוק של 15% במספר הנדבקים, ביוון שוקלים להתחיל לחסן בני נוער בדומה לישראל וערב הסעודית השהתה את טיסותיה לאיחוד האמירויות כדי למנוע את הגעת הנגיף אליהם.

נשיא ארה"ב ג'ו ביידן הזהיר כי למרות שמבצע החיסונים ברחבי ארצות הברית ממשיך, הווריאנט החדש מדאיג מאוד במיוחד כשזה מגיע לאנשים שעדיין לא התחסנו. עם התפשטות זן הדלתא, בשבוע האחרון מספר הנדבקים בארה"ב קפץ ב-10% - בעיקר באזורים שבהם נתוני ההתחסנות נמוכים.

דרום אפריקה בקורונה (צילום: reuters)
קורונה בדרום אפריקה | צילום: reuters

"אני מודאג מכך שאנשים שלא קיבלו חיסון יידבקו בנגיף ויפיצו אותו הלאה לאנשים אחרים שעדיין לא התחסנו", אמר ביידן אתמול. הוא הוסיף: "אני לא חושש שהולכת להיות התפרצות רצינית ברחבי העולם – אבל מודאג מכמות האבדות שנצטרך לספוג".

ביבשת אפריקה הנתונים מראים על עלייה של 15% במספר הנדבקים במהלך ששת השבועות האחרונים ב-38 מדינות ביבשת, כך על פי דיווח של סוכנות ידיעות AP. "המהירות והיקף גל ההדבקה השלישי באפריקה לא דומה לשום דבר שראינו בעבר", אמר השבוע מטשידיסו מואטי, המנהל האזורי של ארגון הבריאות העולמי באפריקה.

דרום אפריקה, המדינה שנפגעה הכי קשה ביבשת, דיווחה על 24 אלף נדבקים חדשים אתמול. "אנחנו לקראת הסערה של הגל השלישי", אמר סגן שר הבריאות ג'ו פאהלה. רק 5% מאוכלוסיית המדינה התחסנה נגד הנגיף, והזינוק במקרי ההדבקה מתרחש בעיקר בבתי חולים, במיוחד ביוהנסבורג.

ערב הסעודית בקורונה (צילום: reuters)
הקורונה בערב הסעודית | צילום: reuters
דרום אפריקה בקורונה (צילום: reuters)
הקורונה בדרום אפריקה | צילום: reuters

נגיף הדלתא מכה גם באירן - ואזורים רבים במדינה, כולל הבירה טהרן, נחשבים ל"אדומים". "חוששים שאנחנו בדרך לגל חמישי בכל רחבי המדינה", אמר הנשיא חסן רוחאני בישיבה של קבינט הקורונה האירני. הנשיא הזהיר את הציבור להישמר מפני הנגיף שמתפשט במחוזות הדרומיים של המדינה.

אירן נאבקת בהתפרצות הקטלנית ביותר של נגיף העטרה במזרח התיכון, עם יותר מ-84 אלף מתים. הבירה טהרן מוגדרת כאזור "אדום", יחד עם 9 ערים נוספים באזור. גם המחוזות הדרומיים והדרום-מזרחיים – פארס, הורמוזגן, קרמן וסיסתאן-בולצ'יסטאן – מסווגים כ"אדומים".

בשל הסנקציות האמריקניות על המדינה שמקשות על אירן להעביר כספים לחברות זרות, היא מתקשה לייבא חיסונים שיספיקו עבור 83 מיליון האזרחים. קצת יותר מ-4.4 מיליון מתוך 82.9 מיליון אזרחים קיבלו את מנת החיסון הראשונה, בעוד שרק 1.7 מיליון קיבלו שתי מנות, כך על פי נתוני משרד הבריאות האירני.

ארצות הברית בקורונה (צילום: reuters)
הקורונה בארה"ב | צילום: reuters
אירן בקורונה (צילום: reuters)
הקורונה באירן | צילום: reuters

בדומה לישראל, הממשל ביוון גם מודאג מקצב התפשטות זן הדלתא במדינה וכעת שוקל להתחיל לחסן בני נוער. למרות שמספר הנדבקים החדשים צנח בחודש יוני ב-75%, בשבוע האחרון מספר המאומתים החל שוב לעלות. על פי הדיווחים, במשרד הבריאות היווני בוחנים להתחיל לחסן בני נוער בגילים 15 עד 17.

בינתיים ביוון לא לוקחים סיכונים ומתחילים להטיל הגבלות על המבקרים באיים. החל מיום שני הקרוב, כל תייר יצטרך להציג בכניסה למדינה את אחד מהמסמכים הבאים: תעודת מתחסן, הוכחה שהחלים מהנגיף, בדיקת PCR  שלילית שנלקחה בתוך 72 שעות לפני הטיסה או בדיקת קורונה מהירה שנלקחה בתוך 42 שעות לפני הטיסה.

ארצות הברית בקורונה (צילום: reuters)
הקורונה בארה"ב | צילום: reuters
אירן בקורונה (צילום: reuters)
מבצע החיסונים נגד קורונה באירן | צילום: reuters

התפשטות הנגיף באיחוד האמירויות מדאיגה את המדינות השכנות. ערב הסעודית החליטה לעצור את הטיסות אליה, לצד מדינות נוספות שבהן התגלה הזן החדש – וייטנאם ואתיופיה. גורם במשרד הפנים הסעודי אמר כי הטיסות לשלוש המדינות וממנה יושעו החל מיום ראשון וכל מי שיחזור מאותן מדינות יידרש להיכנס לבידוד למשך 14 יום, כך על פי דיווח ברויטרס. במשרד הפנים הסעודי ציינו כי ההחלטה התקבלה בשל "התפשטות זן מוטציה חדש של נגיף הקורונה", אך לא ציינו במפורש את זן הדלתא.