מסי עלינג'אד היא עיתונאית ופעילת זכויות אדם אירנית-אמריקנית שברחה לארצות הברית לפני כעשור, אחרי שהשלטונות החלו לרדוף אותה. היא השמיעה את קולן של הנשים המדוכאות ברפובליקה האיסלאמית והייתה ממובילות מחאת החיג'אב - קול שהפיצה בשנים האחרונות בקרב מיליוני העוקבים שלה ברשתות החברתיות. לפני שמונה חודשים סוכני FBI דפקו לה על הדלת והודיעו לה שהצליחו לסכל את חטיפתה על ידי אירן.

רק שלשום נחשפו הפרטים המלאים של העלילה שרקמו האירנים, אותה גם שמעה לראשונה עלינג'אד. הסוכנים האירניים ניסו לחטוף אותה מביתה בברוקלין בסירת מרוץ לוונצואלה - ומשם בטיסה לאירן. הם ריגלו אחריה ואחרי בן זוגה וילדיו ואף התקינו אמצעי מעקב בביתה.

"שוטרים התמקמו מחוץ לביתי בשבועיים האחרונים. כששאלתי אותם למה הם שם הם אמרו לי שהם שם כדי להגן עליי", עלינג'אד נשמעת בסרטון שהעלתה לחשבון האינסטגרם שלה, כשברקע נראית ניידת משטרה מחוץ לביתה.

כוחות משמרות המהפכה של איראן (צילום: AP, חדשות)
משמרות המהפכה של אירן | צילום: AP, חדשות

"הרגשתי מבולבלת", היא מספרת בריאיון ל-N12 מביתה בברוקלין. "כי לא הייתי בטוחה באירן, עברתי לארצות הברית כדי להיות בטוחה. עכשיו אני רואה שסוכנות הריגול של אירן הגיעה לכאן. זהו טבעה של הרפובליקה האיסלאמית. לא משנה איפה תהיה, כל עוד אתה מבקר את הדיקטטורה הדתית, את הרפובליקה האיסלאמית - לא תהיה בטוח בשום מקום".

עלינג'אד לא חוששת לספר שהיא מפחדת, אך מבהירה שהיא לא מתכוונת לוותר. "ברור, כבת אנוש אני מפחדת. זו מזימה מפחידה", היא אומרת. "זאת הרפובליקה האיסלאמית שמפחדת ממיליוני נשים אירניות אשר באומץ רב קוראות לרפובליקה האיסלאמית להפסיק את הדיקטטורה הזאת. כל עוד הן לא מוותרות, גם אני לא אוותר".

היא ממשיכה: "יש לי שתי אפשרויות - להרגיש אומללה כל יום או לגרום לשלטון הדיכוי להרגיש אומלל. אז אני בוחרת באפשרות השנייה".

הסיפור שלה, ניסיון חטיפה אירני על אדמת ארצות הברית, חריג מאוד. היא הופיעה בכל הרשתות הגדולות וגם בבית הלבן התייחסו לכך. "אנחנו מגנים את הניסיון המתועב והמסוכן של אירן לחטוף אזרחית אמריקנית על אדמת ארצות הברית", הצהירה דוברת הבית הלבן, ג'ן סאקי. "אנחנו נגן בכוח על אזרחי ארצות הברית ועל האינטרסים שלנו".

נשים ממתינות בכניסה לקלפי באירן - בעיר מאג'יד (צילום: reuters)
נשים באירן | צילום: reuters

על השאלה כיצד היא מרגישה לגבי זה שבזמן שזה קורה על אדמת ארצות הברית, הממשל ממשיך במשא ומתן על הסכם הגרעין עם אירן, היא השיבה: "זה שובר את ליבי. הם אתגרו את ממשלת ארצות הברית בשטחה, על אדמתה, והם רוצים לראות את התגובה, אז עדיף לממשלת ביידן לנקוט צעד תקיף".

המשפחה שלה עדיין באירן. אחיה נעצר, אימה המבוגרת נחקרה ואת אחותה הכריחו להתכחש אליה בשידור חי. אבל היא שומרת על קשר יום-יומי עם הציבור. אומרת שבניגוד למשטר האייתולות, לאנשים עצמם אין שום בעיה עם ישראל.