על רקע ההחלטה של חברת הגלידות הפופולרית בן אנד ג'ריס על כוונתה להפסיק לשווק את מוצריה ביהודה ושומרון - ראש הממשלה נפתלי בנט שוחח הבוקר (שלישי) עם מנכ"ל חברת יוניליוור אלן ז'ופ, והבהיר לו כי ישראל רואה את המהלך בחומרה רבה. "חברת בת שלכם נקטה בצעד אנטי ישראלי מובהק", אמר.

בהודעה שיצאה מלשכת ראש הממשלה נכתב שבנט הדגיש כי מבחינת ישראל מדובר במעשה בעל השלכות חמורות, חוקתיות ואחרות, והיא תפעל באופן תקיף כנגד כל פעולה של חרם המופנה כנגד אזרחיה.

בתוך כך, גם שגריר ישראל בארצות הברית ובאו"ם גלעד ארדן פנה הלילה ל-35 מושלי מדינות בארצות הברית, שבהן קיימת חקיקה נגד חרם על ישראל, וביקש מהם לנקוט במהלכים משפטיים נגד בן אנד ג'ריס. "יש לנקוט בפעולה מהירה ונחושה", הדגיש ארדן.

מתמהמה. השר ארדן (צילום: פלאש 90, חדשות)
שגריר ישראל באו"ם ובארה"ב גלעד ארדן | צילום: פלאש 90, חדשות

המכתב הועבר כפנייה דחופה למושלים במדינות שבהן יש חוקים נגד תנועת ה-BDS ונגד החרמת ישראל. "אני קורא לכם להתנגד להחלטת החברה ולנקוט בצעדים נגדה, כולל צעדים חוקיים ומסחריים", כתב השגריר ארדן.

השגריר הוסיף: "בעוד מדינות ערב מבטלות את החרם על ישראל וחותמות על הסכמי שלום עם ישראל, ושיתוף הפעולה באזורנו הולך וגדל, לא מתקבל על הדעת שחברות אמריקאיות עם אג'נדות רדיקליות יצאו נגד מדיניות ארצות הברית ויפעלו נגד נורמליזציה ושלום".

"אני מאמין שיש לנקוט בפעולת נגד מהירה ונחושה נגד כל מי שמחרים אותנו כדי להתמודד עם פעולות כה מפלות וחסרות צדק", הסביר. "עלינו לעמוד מאוחדים ולהעביר מסר חד-משמעי שלא נסבול התנהלות כזו של חברות מסחריות".

גלידת בן אנד ג'ריס (צילום: reuters)
גלידת בן אנד ג'ריס | צילום: reuters

עוד הוזכר בהודעה הצעד הדומה שבוצע מול חברת Airbnb בשנת 2018, ולחצים של ישראל, יהודי ארצות הברית ומושלי המדינות - הצליחו להוביל לשינוי ההחלטה על חרם שכזה. "כפי שהצלחנו אז, נוכל לעשות זאת יחד גם עכשיו", אמר ארדן.

אתמול הודיעה רשת הגלידות הפופולרית והמוכרת בן אנד ג'ריס שלא תחדש את הסכם ההפצה שלה עם הזכיין הישראלי הנוכחי, והסבירה את החלטתה המפתיעה: "מכירת הגלידות בשטחים הפלסטינים הכבושים אינה עולה בקנה אחד עם הערכים של החברה". הזכיין הישראלי התנער מההחלטה, ואמר בתגובה: "זוהי פעולה חסרת תקדים - גלידה היא לא חלק מהפוליטיקה".