חוק חדש ותקדימי בטקסס אוסר על כל אדם לסייע לאישה לבצע הפלה לאחר 6 שבועות של הריון, לא משנה באילו נסיבות הוא התרחש. החוק מאפשר לכל אזרח פרטי לתבוע אנשים שסייעו לביצוע הפלה, כגון: נהג, אחות או רופא. מדובר בחוק הקיצוני ביותר נגד הפלות שחוקק עד כה בארצות הברית, והוא זכה לגינויים רבים בממשל ביידן, שאמר כי החוק "מפר בגסות זכויות חוקתיות".

מטרת החוק היא להקשות עוד יותר על ביצוע הפלות במדינה באמצעות חשיפת הסייענים להפלות לתביעות והליכים משפטיים. החוק מתייחס לכל הפלה שהתרחשה לאחר 6 שבועות של הריון, שלב בו רוב הנשים אינן מודעות לכך שהן נושאות עובר, וכולל גם הריונות שהתרחשו כתוצאה מאונס וגילוי עריות. החוק ישפיע במיוחד על נשים ממעמד סוציו-אקונומי נמוך מאחר וקשה להן יותר לעבור למדינה אחרת למען ביצוע הפלה.

 

נשיא ארצות הברית ג'ו ביידן (צילום: רויטרס)
הנשיא ביידן: "מפר בגסות זכויות חוקתיות" | צילום: רויטרס

עד כה מדינות רבות בארצות הברית ניסו לחוקק חוקים דומים, אך כולם נחסמו על ידי בתי המשפט במדינה. החוק בטקסס עוצב במיוחד כדי להקשות על עררים משפטיים בכך שהוא מעניק כוח לאזרחים פרטיים לתבוע בעצמם סייענים להפלות, וניסיון לערער עליו לבית המשפט העליון כשל. בעקבות החוק החדש, לא רק הרופא שסייע בביצוע ההפלה יכול להיתבע, אלא כל מי שלקח חלק בתהליך, כגון הנהג שהסיע את האישה להפלה או יועץ ששוחח עימה. התובעים יכולים לזכות בעד כ-10,000 דולר.

החוק עורר סערה בארצות הברית וזכה לגינויים חריפים מהממשל ומהמפלגה הדמוקרטית. הנשיא ביידן שהתנגד אמר כי "החוק מפר בגסות זכויות חוקתיות ומפר תקדים שעמד במדינה שלנו כמעט 50 שנה". גם סגנית הנשיא האריס תקפה את החוק ואמרה: "החוק יוריד באופן דרמטי את הזמינות של הפלות עבור נשים בטקסס. אנחנו נילחם עבור גישה לשירותי בריאות ונגן על הזכות של נשים להחליט על גופן ולקבוע את עתידן".