N12
פרסומת

דיווח באירן: סגן מפקד כוח קודס במשמרות המהפכה מת מהתקף לב

הגנרל הבכיר מוחמד חג'אזי נכנס לתפקידו לאחר חיסול קאסם סולימאני מפקדו • כלי תקשורת באירן מדווחים כי הוא לקה בליבו - ומת בגיל 65 • הוא היה אמון בין היתר על פרויקט דיוק הטילים של חיזבאללה ועל התעצמות הארגון בלבנון

ירון שניידר
אוהד חמו
פורסם:
הקישור הועתק

מוחמד חג'אזי, סגן מפקד כוח קודס - כוח העילית של משמרות המהפכה - מת הערב (ראשון) מהתקף לב - כך דיווחו הערב כלי תקשורת באירן.

חג'אזי היה אמון על תיק "גיס לבנון" ובכך היה אחראי להתעצמות חזבאללה, כמו גם לניהול פרויקט דיוק הטילים של הארגון בעבר. הוא נחשב לאחד משותפי הסוד לביקורי העבר של סולימאני בלבנון. הוא היה לסגנו של אסמאעיל קאא'ני, מפקד כוח קודס - שקודם לתפקיד לאחר חיסולו של קאסם סולימאני, מפקד הכוח הקודם, בינואר בשנה שעברה.

סגן מפקד כוח קודס עמד בין היתר מאחורי תכנון מתקפת הטרור על שגרירות ישראל בארגנטינה ב-1994, שגבתה את חייהם של 85 בני אדם. מותו הוא מכה נוספת להנהגת הכוח האירני שפועל מחוץ לגבולות הרפובליקה האסלאמית - הראשונה הייתה, כאמור, החיסול המהדהד של סולימאני.

חג'אזי נולד באספהאן שבאירן ב-1956. הוא למד באוניברסיטת טהרן והצטרף בשנת 1979, כשהיה בן 23, לשורות משמרות המהפכה. בעברו שימש גם כיועץ למודיעין ולביטחון של המנהיג העליון עלי ח'אמנהאי.