בזמן שרוב אירופה נמצאת תחת סגר, ראש ממשלת בריטניה בוריס ג'ונסון הודיע אתמול (שני) כי תוכנית ההקלות בממלכה נמשכת. לפי התוכנית, בעוד שבוע בדיוק ייפתחו בבריטניה הפאבים, החנויות, חדרי הכושר והמספרות. ומה עם החופשות? ג'ונסון אומר לאזרחיו שהוא מקווה שהטיסות יחודשו עד 17 במאי, אך טוען שעוד מוקדם לסגור חופשות לקיץ. 

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

בנאום לאומה שנשא אמש, אישר ג'ונסון את הדיווחים שישיק מערכת רמזור לחופשות בחו"ל, שעל פיה ייקבעו ההגבלות על הנוסעים. לדבריו, מוקדם מדי לדעת אילו מדינות יתויגו כמדינות ירוקות. ראש הממשלה הבריטי הוסיף שדרכונים ירוקים יאפשרו את הטיסות, ואמר שהרשויות במדינה יעבדו עם מדינות נוספות כדי לאפשר הכרה הדדית בדרכונים ירוקים.

ראש הממשלה הבריטי בוריס ג'ונסון (צילום: רויטרס)
ראש הממשלה הבריטי בוריס ג'ונסון | צילום: רויטרס

מלבד הממלכה, המצב באירופה סביב חג הפסחא שחל אתמול, עגום למדי. צרפת הודיעה הערב כי כמעט 80 אלף מאזרחיה מתו מאז פרוץ המגפה. בשל העלייה הדרמטית בנתוני התחלואה, שהובילו לעומס על בתי החולים בבירה פריז, הודיעו על הגבלות חדשות. שדה התעופה שארל דה גול, שבדרך כלל מבשר כבר שבועיים מראש על בוא החג, נותר שומם גם השנה עם ההכרזה על הסגר. בחמישי האחרון הגיעו לשדה רק 8.1% מכמות הנוסעים שהגיעה אליו באותו היום ב-2019.

גם באיטליה הוכרז על סגר פסחא מלא. כל המדינה מוגדרת כאזור "אדום" בסיכון גבוה להידבקות בנגיף. ביממה האחרונה מתו במדינה 296 לאחר שנדבקו בנגיף, ואותרו כמעט 11 אלף נדבקים חדשים. 

בארה"ב, 3.1 מיליון אמריקנים בממוצע התחסנו כל יום בשבוע שעבר. נכון ליום ראשון, 32% מהאוכלוסייה קיבלה לפחות מנת חיסון אחת ו-19% קיבלו את שתי המנות. מעל מחצית מהאוכלוסייה בסיכון ומהאוכלוסייה המבוגרת כבר התחסנה. ולמרות זאת, התחלואה בארה"ב עלתה בשבוע האחרון ב-5% - השבוע השלישי ברציפות של עלייה במספר הנדבקים. יותר מ-37 אלף בני אדם מאושפזים בבתי החולים ברחבי המדינה, ועובדי בריאות הביעו דאגה בעלייה במספר המטיילים החוגגים את חג הפסחא. 

בשבוע שעבר ביקר ארגון הבריאות העולמי בחריפות את ניהולו של האיחוד האירופי את מבצע החיסונים ביבשת, ואמר כי המבצע "איטי באופן בלתי מתקבל על הדעת". בארגון שיתפו כי רק 10% מתוך 900 מיליון תושבי האיחוד קיבלו עד כה מנה ראשונה של חיסון מפני הנגיף. בהנהלת האיחוד נוטים אף להתחיל ולרכוש חיסוני ספוטניק תוצרת רוסיה, לאחר שיוודאו כי זה עומד בסטנדרטים ובאישורים האירופיים הנהוגים.