התקריות האנטישמיות ברחבי ארה"ב המשיכו לשמור על שיא גבוה, עם סך כולל של 2,024 תקריות תקיפה, הטרדה ואירועי ונדליזם שדווחו לליגה נגד השמצה בשנת 2020, כך פורסם הבוקר (שלישי) בהודעה רשמית מטעם הארגון. במספר התקריות אמנם נרשמה ירידה של 4 אחוזים לאחר שבירת שיא של כל הזמנים ב-2019, אך מספרן עדיין היה השלישי בגובהו מאז החל התיעוד בארגון בשנת 1979.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

הדו"ח השנתי של הליגה נגד השמצה בנושא תקריות אנטישמיות פורסם היום, יום השנה השני למתקפה האנטישמית הקטלנית בבית חב"ד בפאווי, קליפורניה. הדו"ח, אשר מחלק את אירועי גילויי האנטישמיות המדווחים ל-3 קטגוריות: תקיפה, הטרדה ואירועי השחתת רכוש, תיעד סך של 1,242 תקריות הטרדה, המהוות גידול של 10 אחוזים בקטגוריה זו לעומת 2019. עם זאת, בקטגוריות של אירועי ונדליזם ותקיפה חלה ירידה של 18 אחוזים ו-49 אחוזים בהתאמה. לא דווחו מקרי מוות על רקע אנטישמי בשנת 2020.

כלל תקריות האנטישמיות דווחו ב-47 ממדינות ארה"ב וכן במחוז קולומביה. שיאנית התקריות היא מדינת ניו יורק, עם 336 מקרים, אחריה ניו ג'רזי עם 295, קליפורניה עם 289, פלורידה עם 127 ופנסילבניה עם 101. בסך הכל, 57 אחוזים מהתקריות אירעו בחמש המדינות הללו.

"תמיד היה צלב קרס על הבית?" (צילום: חדשות)
צילום: חדשות

"כל מגמת ירידה בנתונים היא מעודדת, אך יש לזכור שעדיין חווינו שנה שבה האירועים האנטישמיים נותרו בשיא מטריד, חרף הסגרים ושינויים אחרים בחיי היומיום ובקשרים החברתיים שלנו עם אחרים", אמר ג'ונתן גרינבלט, המנכ"ל העולמי של הליגה נגד השמצה. "עלינו להמשיך לעמוד על המשמר. קהילות מתחילות להיפתח מחדש ואנשים מבלים יחד יותר זמן – כך שחובה עלינו לשמור על ערנות".

למפה גיאוגרפית המסמנת אירועים אנטישמיים - לחצו כאן

 

גילויי אנטישמיות – גם בשנת הקורונה

השנה החולפת הושפעה באופן דרמטי מהתפשטות מגפת הקורונה, שבמקרים מסוימים הביאה לכך שיהודים ומיעוטים אחרים הפכו לשעיר לעזאזל והואשמו בהפצת הנגיף. עם התפשטות המגפה בחודש מרץ ואילך והמעבר ללמידה מרחוק, מספר התקריות האנטישמיות בבתי הספר ובמכללות ירד ירידה תלולה. 

יחד עם זאת, הדבר הביא לגידול בתקריות אנטישמיות המכונות 'זומ-בומבינג' – הפרעה מכוונת לשיחות וידאו. ב-2020 הליגה נגד השמצה תיעדה 196 מקרים של מתקפות מכוונות בשיחות ווידאו על רקע אנטישמי. 114 מכלל המקרים, כוונו למוסדות יהודיים כגון בתי ספר ובתי-כנסת. 

צלבי קרס נגד מיעוטים, השנה (צילום: טוויטר)
צילום: טוויטר

16 אחוזים מהתקריות האנטישמיות המדווחות מיוחסות לקבוצות קיצוניות מוכרות או ליחידים מוכרים הפועלים בהשראת אידיאולוגיה קיצונית. קבוצות 'עליונות לבנה', שמטרתן לעורר ולעודד תפיסות אנטי-ישראליות ואנטישמיות, היו אחראיות ל-277 אירועים של הפצת תעמולה אנטישמית. פעילות קיצונית נוספת כללה פרובוקציות מצד ה-Goyim Defense League, רשת רופפת של יחידים המתאפיינת באנטישמיות ארסית. 

בארגון מדגישים כי הדו"ח מאפשר אמנם הצצה לאחד מאופני המפגש של יהודי ארה"ב עם אנטישמיות, אך הבנה מלאה של האנטישמיות בארה"ב דורשת מכלול צורות ניתוח אחרות, לרבות סקרי דעת קהל, הערכות מקצועיות של אנטישמיות ברשת וניתוח של פעילות קיצונית.

כיצד מתמודדים עם האנטישמיות העולה?

בארגון פותחה עם השנים גישה מקיפה לטיפול בהתנהגויות ובתקריות אנטישמיות. בין היתר, היא כוללת חינוך בני נוער למניעה, עבודה מול גורמי אכיפת חוק ללכידת המבצעים וחקיקה לצורך שיפור טקטי של המניעה והתגובה לפשעי שנאה אנטישמיים.

כמו כן, בתגובה לגידול ההיסטורי בנתוני התקריות האנטישמיות במהלך ארבע השנים האחרונות, פרסמה הליגה נגד השמצה שורת המלצות לקובעי המדיניות. בין ההמלצות הבולטות – קריאה לאנשי ציבור ומנהיגי החברה האזרחית להשתמש בבמות העומדות לרשותם כדי להשמיע קול נגד התופעה, הגדלת מימון עבור מענקי אבטחה וסיכול מקדים של פשעי שנאה, שיפור ההכשרה של גורמי אכיפת החוק בעניין פשעי השנאה וחיזוק תכני חינוך בבתי הספר ובאוניברסיטאות בנושאי מניעת אפליה ובריונות ובעניין השואה.