"מבחינתנו זה רצח – ביקשנו להביא אותה לארץ": בית המשפט בבריטניה קבע כי יש לנתק ממכשיר ההנשמה את אלטע פיקסלר, פעוטה ישראלית בת שנתיים וחצי. "אין זו טובתה להמשך הטיפול הרפואי שמחזיק אותה בחיים", אמר השופט וקבע: "מקבל את ההחלטה בעצב עצום". כעת הוריה נאבקים להשאיר אותה בחיים ולהביא אותה לטיפול בישראל: "אני מתחנן באמת מכל הלב: 'תעזרו לנו להציל את הבת שלנו'".

ההחלטה הדרמטית התקבלה בשבוע שעבר בבית המשפט העליון לענייני משפחה בלונדון, שם נגזר דינה של אלטע פיקסלר, בת השנתיים וחצי שסובלת מנזק מוחי בעקבות סיבוך בלידה. בניגוד לעמדת הוריה שמנהלים אורח חיים חרדי, החליט השופט כי יש לנתק אותה מהמכשירים וזאת לאחר מאבק משפטי עיקש שארך כחצי שנה. "לאור הממצאים על הכאב והסבל שהיא חווה, אין זו טובתה של אלטע להמשך הטיפול הרפואי שמחזיק אותה בחיים", כתב השופט בפסק הדין ולבסוף חתם: "אני מקבל את ההחלטה הזו בעצב עצום".

אלטה פיקסלר
אלטה בבית החולים בבריטניה

אברהם פיקסלר, אביה של אלטע, סיפר בריאיון בלעדי ל-N12: "במשך שנה שלמה היינו בבית החולים עם הרופאים ואף אחד מהם לא אמר שהיא סובלת. אני חושב שבתור אבא יש לי זכות לקחת אותה הביתה לישראל ולהשאיר אותה בחיים. אנחנו הורים ואנחנו אוהבים את הבת שלנו. ילד זה לא משהו שאנחנו בוחרים אלא מקבלים ואוהבים אותו כמו שהוא".

גם כאשר המשפחה ביקשה להעביר את בתם לישראל, בית המשפט העליון סירב בטענה כי יש למנוע את המשך סבלה של הילדה. אברהם סיפר: "אני חושב שישראל צריכה להרים את הקול ולהגיד 'תחזירו לנו את האזרחית שלנו'. זה פשוט גזר דין מוות. לכל אחד מעם ישראל אמור להפריע כל אחד שיכול לעזור אמור לעזור. אני מתחנן באמת מכל הלב: תעזרו לנו להציל את הבת שלנו. אני אומר את זה עם דמעות בעיניים".

ח"כ ישראל אייכלר (צילום: אורי לנץ, פלאש/90 )
ח"כ אייכלר, ארכיון | צילום: אורי לנץ, פלאש/90

הרב יוסי ערבליך, יו"ר ארגון "למענכם" פנה במכתב לרבנים הראשיים לישראל ובעקבות כך בכוונתם להתערב ולפנות לארכיבישוף מקנטרברי, דמות דתית בכירה באנגליה, על מנת שיפעיל את השפעתו בממלכה וינסה למנוע את ניתוק מכשיר ההנשמה.

המשפחה משתייכת לחסידות בעלזא, ח"כ ישראל אייכלר המשתייך לחסידות פועל בניסיון להציל את הפעוטה:  "אנחנו פנינו לשר הבריאות וליועץ המשפטי לממשלה. מבחינתנו זה רצח. אנחנו ביקשנו להביא אותה לארץ. אני מקווה בעזרת השם שנצליח להביא אותה לארץ, אם יש מושג של הצלת חיים במובן הכי פשוט של המילה זה פה. מדובר פה בילדה שחיה ואסור להרוג אותה".

נציגים מטעם המשפחה פנו לשגרירות ישראל בבריטניה, אך עד כה לא נמצא פתרון. ל-N12 נודע כי גם גורמים בכירים במערכת המשפט היו מעורבים בניסיון לסייע לפעוטה. 

ממשרד החוץ נמסר בתגובה: "אם בני המשפחה יפנו למשרד החוץ, נבחן אם וכיצד נוכל לסייע על בסיס הומניטרי".