לראשונה מאז הלווית בעלה המנוח, הנסיך פיליפ, הופיעה היום (ג') המלכה אליזבת' בפתיחת מושב הפרלמנט החגיגי והציגה את סדר היום החדש של הממשלה לשנה הקרובה, במה שמוכר יותר כ"נאום המלכה". בין היתר, הכריזה המלכה כי הממלכה תאסור על טיפולי המרה בכל רחבי המדינה ותעניק תמיכה כלכלית לקורבנות פרקטיקה זו. 

"נקדם במהרה צעדים לצמצום פערים אתניים וגם נאסור טיפולי המרה", אמרה המלכה במהלך הנאום. "נחזק ונחדש את הדמוקרטיה והחוקה, נגן על חופש הביטוי ונשיב לקדמותו את האיזון בין הפקידים, המחוקקים ובתי המשפט". 

השרה לענייני נשים ושוויון, ליז טרוס, מסרה אחרי הנאום ההיסטורי כי החקיקה החדשה תובא לאישור בקרוב. "כמובילה בנושא זכויות להט"ב, הממשלה הזו תמיד הייתה מחויבת לרמוס את פרקטיקת טיפולי ההמרה", אמרה טרוס. "אנחנו רוצים לוודא כי אזרחי המדינה הזו מוגנים ושאף אחד לא יהיה נתון לכפייה מתועבת. לצד החקיקה, נמצא תקצוב ראוי כדי להבטיח לקורבנות גישה לטיפול ראוי". 

המלכה אליזבת בהצהרת הפתיחה של הפרלמנט (צילום: Chris Jackson - WPA Pool, GettyImages)
המלכה אליזבת בהצהרת הפתיחה של הפרלמנט | צילום: Chris Jackson - WPA Pool, GettyImages

המשרד הממשלתי לשוויון בבריטניה הודיע כי התקציב המיועד יימצא עד הקיץ הקרוב. עוד מסר המשרד לשוויון כי בזמן הקרוב הוא מתכוון להתייעץ עם נציגי הציבור ואנשי מפתח כדי "להבטיח שהחקיקה תאסור טיפולי המרה, אך תגן במקביל על מקצוע הרפואה, חופש הביטוי וחופש הדת". 

למרות ההצהרות החיוביות והאופטימיות, לא בנאום מלכה ולא בהצהרת המשרד לשוויון הוקצב פרק זמן מיועד לאישור החקיקה. הדבר גורם לחשש בקרב מקדמי החוק כי מוסדות דתיים יקבלו "פטור" מהחוק, על בסיס "חופש הביטוי", מה שיאפשר להם להמשיך בפרקטיקה המסוכנת באופן חוקי. פעילי להט"ב רבים במדינה הגיבו בשמחה על ההצהרה ההיסטורית, אך הביעו דאגה כי הממשלה תיצור פרצה בחוק אם תחליט להתמקד אך ורק בטיפולי המרה הנעשים "בכפייה". 

מלכת אנגלית, אליזבת' השנייה (צילום: Ben Stansall - WPA Pool, GettyImages)
המלכה אליזבת' | צילום: Ben Stansall - WPA Pool, GettyImages

"אנחנו מקבלים בברכה את החדשות כי הצעה כזו תקודם בנאומה של המלכה", אמרה אתמול ננסי קלי, מנכ"לית "סטונוול", ארגון להט"ב בריטי. "כל פרקטיקה המבקשת להמיר, לרפא, לשנות או לבטל את נטייתו המינית או זהותו המגדרית של אדם היא מסוכנת, פוגענית וחייבת להיות אסורה על פי חוק. אותו הדבר תקף גם על קידום או פרסום של טיפולים כאלה. אנחנו מקווים כי בקרוב נוכל לראות את כל פרטי הצעת החוק".