יו"ר בית הנבחרים האמריקני, ננסי פלוסי, סיפרה הלילה (בין שלישי לרביעי) בשיחות סגורות כי בכוונתה להקים ועדת מיוחדת שתחקור את המהומות שהתרחשו בגבעת הקפיטול בתחילת השנה, כך על פי שני מקורות שונים המעורים בפרטים. על פי אחד המקורות, פלוסי אמרה את הדברים במסגרת דיון בוועדת ההיגוי והמדיניות של בית הנבחרים.

בתגובה לשאלות כתבים השיבה פלוסי: "לא אמרתי את זה, מדובר בדיווח שגוי". דרו האמיל, הדובר של פלוסי הוסיף כי בהמשך השבוע היא תודיע על החלטתה בצורה רשמית. עוד הבהיר כי ההעדפה היא להקים ועדה דו-מפלגתית אך נראה כי בשלב זה הדבר לא מתאפשר. ב-CNN הבהירו כי הם עומדים מאחורי הדיווחים.

ננסי פלוסי, 2020 (צילום: Liz Lynch/Getty Images)
יו"ר בית הנבחרים האמריקאני, ננסי פלוסי | צילום: Liz Lynch/Getty Images

כזכור, ב-6 בינואר, מה שהתחיל כעצרת מחאה על תוצאות הבחירות לנשיאות ותמיכה בנשיא לשעבר דונלד טראמפ, התדרדר במהירות להתפרעויות אלימות בגבעת הקפיטול, פריצה למבנה ולעימותים קשים עם השוטרים במסגרתם נהרגו 4 אנשים.

על פי הפרסומים, החלטתה של פלוסי על הקמת הועדה מגיעה לאחר שיחות שקיימה עם בכירי המפלגה הדמוקרטית ולאור לחץ הולך וגובר מצידם להקמת ועדת חקירה עצמאית שתוכל לחקור את האירועים. כיום מנהלות מספר ועדות בבית הנבחרים האמריקני חקירה עצמאית, ביניהם גם הוועדה לביטחון המולדת. שתי ועדות כבר פירסמו בתחילת החודש דוח דו-מפלגתי משלהן על הכשלים הביטחוניים שקדמו למהומות, אך הדמוקרטים טוענים כי "הדוחות הנקודתיים אינם תחליף לחקירה רחבה יותר".

תומכי טראמפ מסרבים להכיר בהפסד ופתחו במהומות, גבעת (צילום: AP)
ההתפרעויות האלימות בגבעת הקפיטול | צילום: AP

בחודש שעבר הצליחו הרפובליקנים לחסום הצעת חוק להקמת ועדת חקירה דו-מפלגתית למהומות בגבעת הקפיטול לאחר ש-6 רפובליקנים בלבד הצביעו בעדה. ועדת החקירה שהייתה מיועדת לקום הייתה אמורה לחקור את האירועים שקדמו ל-6 בינואר, כולל את היום עצמו בו תומכיו של טראמפ פרצו לקפיטול.

ההצבעה הסתיימה ברוב של 35-54 לטובת ההצבעה אך נבלמה כיוון שלא השיגה את 60 הקולות הדרושים לקידום החקיקה בסנאט. מנהיג הדמוקרטים בסנאט, צ'אק שומר אמר מיד לאחר ההצבעה: "כולנו יודעים מה קורה כאן. הרפובליקנים בסנאט בחרו להגן על השקר הגדול מכיוון שחששו שכל דבר שעלול להרגיז את דונלד טראמפ יכול לפגוע בהם פוליטית".

אם פלוסי אכן תחליט על הקמת הוועדה נראה כי חברי המפלגה הרפובליקנית לא ישתפו פעולה ויתקפו את הועדה על היותה חד-צדדית.