בהלת המוטציה הבריטית: ראש ממשלת בריטניה, בוריס ג'ונסון, מזהיר היום (שישי) כי עדויות שנמצאות בשלבים ראשונים מצביעות על כך שמוטציית הקורונה שהתגלתה בממלכה עשויה להיות קטלנית יותר ולגרום לעלייה בכמות המתים כתוצאה מהידבקות בנגיף.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

"בנוסף להתפשטות במהירות רבה יותר, נראה כעת שישנן עדויות לכך שהגרסה החדשה שזוהתה לראשונה בלונדון ובדרום מזרח בריטניה עשויה לגרום למוות בכמות גבוהה יותר", אמר ג'ונסון. "חשוב להדגיש שכיום עיקר ההשפעה של המוטציה החדשה היא עלייה בתחלואה שגורמת ללחץ עז על שירות הבריאות הלאומי של בריטניה".

"יש ראיות לכך שאנשים שנמצאו חיוביים למוטציה הבריטית נמצאים בסיכון מוגבר", אמר היועץ המדעי הראשי של בריטניה, פטריק וולאנס. "ישנן עדויות לכך שיש סיכון מוגבר לאלו שחלו במוטציה לעומת אלו שחלו בנגיף בגרסותיו הקודמות". עוד הוסיף וולאנס כי "הסיכון הממוצע הוא שמתוך 1,000 אנשים בני 60 ומעלה שנדבקו בנגיף, בערך עשרה צפויים למות. מהנתונים הראשוניים על המוטציה החדשה עולה כי מתוך 1,000 נדבקים - 14 צפויים למות".

שיא חדש של נדבקים (צילום: Chirag Nagpal / Shutterstock.com)
צילום: Chirag Nagpal / Shutterstock.com

הנתונים נבדקו על ידי מדענים שמתמחים בווירוסים שפוגעים בדרכי הנשימה, אולם עם זאת - חשוב להדגיש שכל הראיות לכך עדיין בשלב ראשוני. כמו כן, מחקרים שבוצעו בעבר הצביעו על כך שמוטציית הקורונה הבריטית יכולה להתפשט ביתר קלות מאשר מרבית הגרסאות האחרות של הנגיף שהתגלו בעולם.

המוטציה זוהתה לראשונה בחודש ספטמבר. מאז היא הפכה לגרסה הדומיננטית של הנגיף באנגליה ובצפון אירלנד, ומשם אף התפשטה ליותר מ-50 מדינות נוספות. מקודם יותר היום הודיע משרד הבריאות בממלכה כי למרות התפשטות המוטציה, צנח מקדם ההדבקה המשוער וכעת הוא נע ככל הנראה בין 0.8 ל-1.

לפני מספר ימים התייחס פרויקטור הקורונה, פרופ' נחמן אש, להתפשטות המוטציה הבריטית בישראל והדגיש לשרי הממשלה שיש עלייה קבועה ומתמשכת באיתור המוטציה הבריטית בקרב אזרחים ישראלים. כמו כן, אישר אש כי תפוצת המוטציה בישראל נעה בין 40-30 אחוזים מתוך כלל החולים המאומתים.