רגע לפני הפסגה המשולשת בעניין שיתופי הפעולה האפשריים בין ישראל למדינות אירופה לגבי חיסוני הקורונה, שוחחנו עם שר החוץ ההונגרי פטר סיירטו שהתייחס לשיתוף פעולה: "ישנם כמה רעיונות, למשל שייבנה מתקן לייצור חיסונים כדי שיסייע להתגונן מפני המחלה".

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

השר סיירטו יצא לנסיעות לא מועטות על אף התקופה, וכשנשאל אם הוא חש ביטחון, השיב: "אני מנסה לדאוג לעצמי. אני עדיין לא מחוסן אבל אתחסן מחר בערב, כך אני מקווה, חיסון ראשון של ספוטניק, החיסון הרוסי".

על הטענה כי נראה שהאיחוד האירופי לא התנהל ביעילות מספקת בטיפול במגפה, ובעיקר בנושא החיסונים, אמר שר החוץ ההונגרי כי כל מדינה נאלצה להיות אחראית לעצמה: "למרבה הצער, כשהמשבר החל בשנה שעברה הבנו שכל מדינה שחברה באיחוד תצטרך לפתור את בעיותיה בעצמה, או בשיתוף פעולה עם מדינות אחרות, אבל אין ספק שהתיאום מול בריסל היה איטי ולא יעיל".

בהמשך נשאל שר החוץ אם ישראל סיפקה למדינתו חיסונים והוא השיב שלא: "דיברנו על סיוע מסוים מישראל, אבל זה לא קרה כי הצלחנו לחתום על חוזה אספקה משמעותי גם עם רוסיה וגם עם סין. אז עכשיו אנחנו בסדר".

בנימין נתניהו (צילום: החדשות 12, החדשות12)
"קשרים אישיים מצוינים בין ראשי הממשלה" | צילום: החדשות 12, החדשות12

עוד התייחס השר לנושא העברתה של השגרירות ההונגרית לירושלים – דבר שלא התרחש, על אף תמיכתה של הונגריה בישראל לאורך השנים. השר טען כי "זה לא בתוכנית, זה לא בתוכנית", והוסיף כי "ישנה נציגות סחר, שלוחה של השגרירות שראש הממשלה נתניהו השתתף בטקס החנוכה שלה. נראה שהוא מרוצה מההחלטה וגם אנחנו מרוצים".

סיירטו גם נשאל אם הפסגה שמתקיימת בסמוך לבחירות בישראל היא למעשה הפגנת תמיכה בנתניהו: "זה לא סוד, מעולם לא הסתרנו את העובדה שיש קשרים אישיים מצוינים בין ראש הממשלה שלנו לבין ראש ממשלת ישראל. אנחנו מכבדים את ראש ממשלת ישראל, אבל אנחנו מכבדים את ישראל כמדינה וכאומה. לכן, מעולם לא התערבנו בעניינים פנימיים זו של זו, אזרחי ישראל הם שיקבעו".

בהמשך התייחס לכך שלא נקבעה פגישה בין ראש הממשלה ההונגרי ויקטור אורבן ובין יו"ר האופוזיציה יאיר לפיד במהלך הביקור: "למעשה, הוא (אורבן) הגיע לכאן על בסיס מפגש בין ממשלות לפי הזמנת ראש הממשלה (נתניהו), אז זה לא היה בתוכנית. אבל למיטב זיכרוני, פגשתי את מר לפיד כשהיה שר האוצר. בשנת 2013, אם אני זוכר נכון. הייתה לנו שיחה נעימה מאוד. מאז הוא מותח עלינו ביקורת רבה, אבל אנחנו מבינים ומכבדים את דעותיו".

יאיר לפיד (צילום: תומר נויברג, פלאש/90 )
"הייתה לנו שיחה נעימה מאוד. מאז הוא מותח עלינו ביקורת רבה, אבל אנחנו מבינים ומכבדים את דעותיו" | צילום: תומר נויברג, פלאש/90

יאיר לפיד טוען כי הונגריה איננה דמוקרטיה, מכיוון שדמוקרטיה שאינה ליברלית היא איננה דמוקרטיה. לכך הגיב שר החוץ כי "הטענה איננה הוגנת, כיוון שזה רצון העם. ניצחנו בשלוש מערכות בחירות ברציפות - ,2010, 2014, 2018 בכולן ניצחנו בפער גדול, ובשנה הבאה לעם תהיה שוב הזכות להחליט אם הם עדיין מרוצים מאיתנו או כבר לא".

על השאלה אם למתנגדים לממשלה קיימת יכולת לבטא התנגדות בשל השליטה הכמעט-מוחלטת בתקשורת ובבתי המשפט, השיב השר: "מדוע לא? זה לא נכון. זה פייק ניוז. כל זה פייק ניוז, ואנחנו מאוד מתוסכלים מכך שממשיכים להפיץ פייק ניוז בלא שום ביקורת. רוב גופי התקשורת בהונגריה הם אנטי-ממשלתיים. מי שמכחישים זאת פשוט אינם דוברים הונגרית".