הפרלמנט בניו זילנד אישר היום (חמישי) פה אחד חקיקה שתעניק לזוגות שעברו הפלה או לידה שקטה (לידה של עובר מת) שלושה ימי חופשה בתשלום. חקיקה זו הופכת את ניו זילנד למדינה הראשונה בעולם שתאפשר חופשה לכל מי שמפסיקה הריון בכל נקודה שהיא. החוק פורץ הדרך ייכנס לתוקפו כבר בשבועות הקרובים.

לפי החוק הקיים בניו זילנד מעסיקים מעניקים חופשה בתשלום במקרה של לידת ילד מת, או כאשר העובר מת לאחר 20 שבועות הריון ומעלה – חקיקה זו קיימת במספר מדינות נוספות. החוק החדש מרחיב משמעותית את הזכאות להטבה.

"הרגשתי שזה ייתן לנשים את הביטחון לבקש חופשה במידה וזה נדרש. הן לא צריכות לסבול ולהמשיך בחיים הרגילים, כשהן צריכות זמן, פיזית או פסיכולוגית, בכדי להתגבר על צער", אמרה ג'יני אנדרסן, חברת הפרלמנט של הלייבור שגיבשה את הצעת החוק לניו יורק טיימס. אנדרסן הוסיפה שהיא לא מצאה חקיקה דומה בשום מקום בעולם.

בישראל הפלות מותנות באישור הוועדה להפסקת הריון, ולפי החוק חייבות להתבצע לפני השבוע ה-24 להריון. בנוגע לחופשה, ישראלית שעברה הפלה יכולה להיעדר מהעבודה עד 7 ימים על חשבון ימי המחלה שצברה. החוק בישראל קובע כי: "עובדת שהפילה רשאית להיעדר מעבודתה לאחר ההפלה, אם אישר רופא כי מצב בריאותה מחמת ההפלה מחייב שתיעדר זמן רב יותר – היא רשאית להיעדר אך לא למשך יותר מ-6 שבועות. דין ההיעדרות הזו היא כדין היעדרות מפאת מחלה".