N12
פרסומת

שבוע בלבד לאחר שנכנס לתפקיד: ביידן הקפיא את עסקת מכירת ה-F-35 לאיחוד האמירויות

כחלק מהחלטותיו הראשונות בתפקיד, הורה נשיא ארה"ב ג'ו ביידן להקפיא שורה של עסקאות נשק שנחתמו בתקופת כהונתו של טראמפ, כשבמרכזן מכירת מטוסי ה-F-35 לאיחוד האמירויות • שר החוץ אשכנזי שוחח עם מקבילו האמריקני אנתוני בלינקן אולם הנושא לא עלה בשיחתם • כעת יש לבחון האם אכן מדובר בהקפאה זמנית או בהחלטה בעלת השלכות עתידיות על יחסיה הדיפלומטיים של מדינת ישראל

יונה לייבזון
המהדורה המרכזית
פורסם: | עודכן:
הקישור הועתק

שבוע בלבד לאחר שנכנס לבית הלבן והחל לכהן בתפקידו, נשיא ארה"ב ג'ו ביידן עוצר את עסקת מכירת מטוסי ה-F-35 לאיחוד האמירויות. לפי הידיעות שפורסמו אמש (רביעי) בארה"ב, מסתמן כי המהלך הינו חלק מהחלטתו של ביידן להקפיא זמנית שורה של עסקאות נשק שנחתמו בתקופת כהונתו של דונלד טראמפ.

נדגיש כי מדובר בעסקאות בשווי מיליארדי דולרים שצפויות לעבור תהליך אישורים ארוך של מחלקת המדינה וגורמים נוספים בארה"ב, כאשר במרכז ניצבת עסקת מכירת ה-F-35 לאיחוד האמירויות. העסקה נמצאת עכשיו תחת בדיקה, אולם לא נאמר עד כה מה אם ישנה סיבה נוספת לכך מלבד בחינה חוזרת של החלטותיו של טראמפ.

שר החוץ גבי אשכנזי שוחח עם מקבילו, שר החוץ האמריקני אנתוני בלינקן, אולם נושא הקפאת העסקה עם איחוד האמירויות לא עלה בשיחתם. כעת יש להמתין ולבחון האם אכן מדובר בהקפאה זמנית, או שנראה את ההשלכות העתידיות של ההחלטה על יחסיה הדיפלומטיים של מדינת ישראל עם איחוד האמירויות.

ההסכם בין ישראל איחוד האמירויות ‎
ההסכם בין ישראל איחוד האמירויות ‎ | עיבוד: רויטרס ו-123RF

לפני חודשיים הודיע מזכיר המדינה האמריקני מייק פומפאו כי ארה"ב אישרה את מכירתם של 50 מטוסי ה-F-35 לאיחוד האמירויות. עוד הוסיף פומפאו כי מחלקת המדינה נוטה לאשר לאמירויות רכישה של אמצעי הגנה מתקדמים – בשווי של יותר מ-23 מיליארד דולר.