N12
פרסומת

עוצר הוטל לזמן קצר על גבעת הקפיטול: החזרה לטקס ההשבעה של ביידן הופסקה

כוחות הביטחון בבירה האמריקנית סגרו את כל האזור לזמן קצר מחשש לאירוע ביטחוני, בשיאה של החזרה לטקס ההשבעה של הנשיא הבא של ארצות הברית, ג'ו ביידן, שצפוי ביום רביעי הקרוב • משתתפים בחזרה פונו, בתוך המבנה עובדים התבקשו להתרחק מהחלונות • עשן סמיך היתמר בסמוך לאזור כתוצאה משריפה

אסף יחזקאלי
פורסם: | עודכן:
שוטרי הקפיטול מכוונים נשקים לכיוון המפגינים במטרה למנוע מהם להיכנס
שוטרים בגבעת הקפיטול. ארכיון | צילום: AP
הקישור הועתק

עוצר הוטל על הקפיטול לזמן קצר לקראת השבעת ביידן: בשיאה של החזרה לטקס ההשבעה של ג'ו ביידן לנשיאה ה-46 של ארצות הברית שצפוי בעוד יומיים, כוחות הביטחון האמריקניים החליטו היום (שני) להטיל עוצר על גבעת הקפיטול - זאת מחשש שעלה לאירוע ביטחוני. המשתתפים בחזרה פונו מיד מהמקום - ועובדים בתוך בניין הקונגרס התבקשו להתרחק מהחלונות.  כעבור זמן קצר התברר שאין כל איום - והעוצר בוטל. 

בתמונות שהגיעו מוקדם יותר מוושינגטון, נראה עשן מיתמר מאחורי האזור של גבעת הקפיטול - ככל הנראה שמדובר בשריפה שפרצה בבניין סמוך וכוחות הכיבוי השתלטו עליה. לאחר בירור עלה שמדובר בשריפה שכובתה - ושאין לה כל קשר לניסיון כלשהו לחבל בהכנות לטקס ההשבעה. 

במשטרת הקפיטול הבהירו שלא פרצה שריפה במתחם - ושמדובר בדליקה שהתלקחה מתחת לגשר סמוך. פינוי המשתתפים בחזרה לטקס ההשבעה נעשתה מטעמי ביטחון קפדניים בימים מתוחים אלה - זאת לאחר המהומות חסרות התקדים שפרצו בגבעת הקפיטול לפני כשבועיים. 

שריפה במוך לגבעת הקפיטול
השריפה שפרצה סמוך לאזור גבעת הקפיטול