מחר תאשר הממשלה את ההסדר הכספי למשפחות ילדי תימן, שאיבדו את יקיריהם בשנות ה-50 - כך פורסם הערב (ראשון) לראשונה במהדורה המרכזית. הממשלה מתייחסת לאבל המשפחות בהצעת המחליטים: "ממשלת ישראל מביעה צער על האירועים שהתרחשו בימיה הראשונים של המדינה ומכירה בסבלן של המשפחות שילדיהן היו חלק מפרשה כואבת זו". הממשלה מקווה שתוכל להקל על כאבן של המשפחות שסבלו כל כך הרבה שנים וחיכו להכרה הערכית והכלכלית. 

לקריאת הצעת ההחלטה המלאה לחצו כאן

וזהו ההסדר שיובא לאישור השרים: משפחותיהם שילדיהם נפטרו אבל לא נמסר להם מידע על דבר פטירתו בזמן אמת - ובכלל זאת מידע על סיבת הפטירה - יקבלו 150 אלף שקלים מהמדינה כסכום חד פעמי. משפחות שלא ידוע מה עלה בגורל ילדיהם - יקבלו 200 אלף שקלים. 

החלוקה תהיה למשפחות שאחת הוועדות שהוקמו לנושא דנה בעניין ילדיהן - וקבעה כי הילד נפטר או שאין ממצא שמעיד על גורלו. משפחות שלא פנו עד כה לא יהיו זכאיות לפיצוי.

את הבקשה ניתן יהיה להגיש מ-1 ביוני 2021 ועד ל-30 בנובמבר 2021. אם מדובר בכמה ילדים מאותה משפחה, הסכום החד פעמי יינתן עבור כל ילד ועל כן הסכומים שתקבל כל משפחה יכולים להיות גבוהים יותר. הסכום הכולל שתקצב הממשלה לפרשה: 162 מיליון שקלים.

"הכרה, צדק וריפוי",המפגינים היום (צילום: איתן אלחדז/TPS)
הפגנת מחאה למען ילדי תימן, ארכיון | צילום: איתן אלחדז/TPS

"קבלת הסכום הכספי לכל אחד מבני המשפחה תותנה במסירת התחייבות שלו בכתב על ויותור וסילוק מכל תביעה כספית בעניין זה", הדגישו בממשלה. ההחלטה מגיעה בעקבות תביעה נגד המדינה של משפחות עולי תימן. סיקרנו בתוכנית "פגוש את העיתונות" עם רינה מצליח את הפרשה ואת מאבק המשפחות להכרה ולפתיחת התיקים. 

עוד נכתב במסמך כי "פרשת ילדי עולי תימן, המזרח והבלקן היא פרשה כואבת בתולדות מדינת ישראל. הנושא ממשיך ללוות את סדר היום הציבורי עשרות שנים ומהווה פצע פתוח בחברה הישראלית". 

ארכיון המדינה (צילום: חדשות 2)
חלק מהתיקים על ילדי תימן בארכיון המדינה | צילום: חדשות 2

"אין בכוחו של מתווה כספי באשר הוא להביא מזור לסבל שנגרם למשפחות", הודו בממשלה. "עם זאת מדינת ישראל מקווה שיהיה בו כדי לסייע להליך השיקום והאיחוי של הפצע החברתי שפרשה זו יצרה בחברה הישראלית".

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות