האכיפה יצאה משליטה: עשרות אלפי צעירים אמריקנים לא התרגשו מהגבלות הקורונה והגיעו לחגוג כמיטב המסורת את חופשת האביב שלהם בפלורידה. אלא שהשנה החגיגות מתנהלות זו השנה השנייה ברצף תחת מגבלות, והחוגגים - כמו כל תושבי העיר - נדרשו לשמור על ריחוק חברתי ועל עטיית מסכות. בעירייה נערכו לתרחיש הזה מבעוד מועד, והכריזו על מצב חירום - אלא שמאות צעירים, מרביתם ללא מסכות, המשיכו לחגוג ברחובות, וכוחות השיטור בעיר החלו באכיפה אגרסיבית - שבסופה נעצרו תריסר צעירים.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

המשטרה המקומית זיהתה בליל שבת התקהלות גדולה במיוחד של חוגגים - והחלה לפעול כדי לפזר את החוגגים שהפרו את ההנחיות. החגיגות נערכו שעות לאחר ההכרזה על העוצר הלילי שבמסגרתו נאסרה השהייה ברחובות והוחלט לסגור את כל העסקים - בהם גם המסעדות והברים. מעבר לכך, הוחלט בעירייה לסגור לתנועה את שלושת הגשרים שמחברים בין האי מיאמי ביץ' למיאמי היבשתית.

עם ניידות רבות וסירנות, השוטרים ירו לעבר מאות הצעירים רימוני גז, בירי שגרר בריחה המונית של החוגגים, שעלו זה על זה בניסיון להימלט מהגז. דובר המשטרה המקומית אמר לרשת CNN כי לאחר הפיזור המוצלח, תריסר צעירים נעצרו.

בעקבות ההתקהלויות, הוחלט בישיבה מיוחדת של העירייה אתמול להאריך את מצב חירום ואת העוצר לילי שמוטל מדי ערב בשעה 20:00 ומסתיים ב-6:00 בבוקר למחרת. כרגע מצב החירום יסתיים ב-30 במרץ, ולעירייה יש גם אפשרות להאריך את מצב החירום בשבועיים נוספים, עד אמצע אפריל. "המטרה כאן היא באמת להכיל את קהל המבקרים", נמסר.

למרות שהחופשה מתחילה באופן רשמי רק בשבוע הבא, הסטודנטים האמריקנים כבר התחילו לשטוף בהמוניהם את מיאמי ביץ'. "זה מרגיש כמו מופע רוק", אמר ראש העיר בריאיון ל-CNN, שבו גינה את החגיגות וגם שיגר פנייה נואשת לצעירי ארה"ב: "אם אתם באים לכאן כדי להשתגע - לכו למקום אחר". עוד אמר כי ההחלטה הקיצונית התקבלה בעירייה משום שאין דרך אחרת להתמודד עם כל כך הרבה אנשים בבת אחת. "זה יותר מדי להתמודד איתו", הודה.

עימותים בין צעירים לשוטרים בפלורידה בזמן חופשת האב (צילום: רויטרס)
עימותים בין צעירים לשוטרים בפלורידה בזמן חופשת האביב | צילום: רויטרס

בחופשת אביב השנתית יוצאים סטודנטים באוניברסיטאות ובקולג'ים לחופשה שמושכת מאות אלפי סטודנטים לפלורידה וליעדים חמים נוספים ברחבי המדינה. פלורידה היא אחת המדינות שהקורונה פגעה בה באופן הקשה ביותר, עם 2 מיליון מאומתים עד כה (מתוך כמעט 30 מיליון שאובחנו בסך הכול בארה"ב מאז פרוץ המגפה לפני שנה).