אוניברסיטת אוקספורד וחברת אסטרהזניקה, שפיתחו יחד חיסון נגד נגיף הקורונה, הודיעו היום (שבת) כי הם יחלו בחודש הבא בניסוי לבחינת עמידות החיסון אצל בני 6-17. החוקרים אמרו כי הם מקווים שיהיו תוצאות עד לסוף השנה: "הניסויים ירחיבו את הבנתנו בשליטה בקורונה". יצרניות התרופות פייזר ומודרנה כבר בוחנות את החיסונים שלהן, אך רק על בני 15-12.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

כ-300 בני נוער וילדים ישתתפו בניסוי, שיחל החודש באוניברסיטת אוקספורד ובאתריה בלונדון, סאות'המפטון ובריסטול. פרופ' אנדרו פולארד, החוקר הראשי בנושא החיסונים באוקספורד, אמר: "למרות שרוב הילדים אינם מושפעים יחסית מנגיף הקורונה, וככל הנראה הם לא יחלימו עם הזיהום, חשוב לקבוע את הבטיחות והתגובה החיסונית לחיסון בקרב ילדים וצעירים.

"ילדים מסוימים עשויים להפיק תועלת מהחיסון", הוסיף פרופ' פולארד. "ניסויים חדשים אלה ירחיבו את הבנתנו בשליטה בקורונה בקבוצות גיל צעירות יותר". באשר לניסויים דומים שנערכים מסרו באוניברסיטה: "ניסויים אחרים בנושא כבר החלו, אך הם מודדים יעילות בקרב בני 16 ו-17".

חיסון בריטניה קורונה (צילום: AP)
חיסון נגד קורונה בבריטניה, ארכיון | צילום: AP

סגן קצין הרפואה הראשי באנגליה, פרופ' ג'ונתן ואן-טם, אמר בעבר כי כבר נערכים "כמה" ניסויים לפיתוח חיסונים בטוחים ויעילים בילדים. הוא הוסיף כי "ייתכן בהחלט שיהיו לנו כמה חיסונים מורשים לילדים עד סוף השנה".

המכללה המלכותית לרפואת ילדים ובריאות ילדים אמרה כי ישנן עדויות שהנגיף עלול לגרום למוות ולמחלות קשות בקרב ילדים, אך הדבר נדיר. רין סונג, רופא ילדים וקלינאי-מדען בקבוצת החיסונים באוקספורד, הוסיף: "למגפת הקורונה הייתה השפעה שלילית עמוקה על חינוך, התפתחות חברתית ורווחה רגשית של ילדים ובני נוער, מעבר למחלות".

הוא הוסיף כי "לכן חשוב לאסוף נתונים על הבטיחות ועל התגובה החיסונית לחיסון נגד הנגיף בקבוצות הגיל האלה, כך שהם עשויים להפיק תועלת מהכללה בתוכניות החיסון בעתיד הקרוב".