עם חתימת "הסכמי אברהם" שהביאו לשלום בין ישראל לבחריין ולאיחוד האמירויות, כמעט העולם כולו בירך על ההישג המדיני, למעט הפלסטינים שכינו את המהלך ההיסטורי "בגידה" - וכעת מגיעה הנקמה. שתי המדינות החליטו לקצץ באופן דרמטי את התקציבים שהן מעבירות לארגון אונרא, סוכנות הפליטים של האו"ם.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

בשנת 2018 איחוד האמירויות לבדה תרמה 53 מיליון דולרים ושנה לאחר מכן 51 מיליון דולרים. לפי דוח של מרכז בדין לחקר מדיניות המזרח התיכון - שנה לאחר מכן, כלומר ב-2020, התקציב שהועבר היה מיליון דולר בלבד. באונר"א, שכנראה מקווים שממשל ביידן החדש יפצה על הפער הזה, אישרו את הנתונים.

החתימה על ההסכמים גררה זעם רב ברמאללה. יו"ר הרשות הפלסטינית אבו מאזן גינה את המהלך "בגידה בירושלים וניפוץ יוזמת השלום הערבית", והורה להחזיר לאלתר את השגרירים הפלסטיניים מהאמירויות ומבחריין.

משרדי אונר"א ברצועת עזה (צילום: Abed Rahim Khatib / Flash90, חדשות)
צילום: Abed Rahim Khatib / Flash90, חדשות

"ההסכם הוא תוקפנות נגד העם הפלסטיני וניפוץ של יוזמת השלום הערבית", אמר אז אבו מאזן ערב החתימה על ההסכם. "ההנהגה הפלסטינית דוחה את ההסכם המשולש בין איחוד האמירויות, ישראל וארה"ב". בכיר הרשות נביל אבו רודיינה שהקריא את הודעת אבו מאזן מחוץ למוקטעה ברמאללה אמר על ההסכם כי "זו בגידה בירושלים, באל אקצה ובמטרה הפלסטינית".

חנן עשראווי, חלק מצוות המשא ומתן הפלסטיני וחברה בוועד המנהל של אש"ף אמרה על ההסכם: "איחוד האמירויות יצאו לאור אחרי התנהלות סודית לנורמליזציה עם ישראל. בבקשה אל תעשו לנו טובה. אנחנו לא עלה התאנה של אף אחד". גם בחמאס יצאו נגד ההסכם והזהירו שהוא "יעודד את הכיבוש לבצע עוד פשעים נגד עמנו הפלסטיני ומקומותיו הקדושים".