בקוריאה הדרומית מתמודדים עם ירידה באוכלוסיה - והממשלה יוזמת תוכנית חירום: במשך שנים נאבקה המדינה במשבר דמוגרפי הולך וגובר, שבימים אלה הגיע לשיאו. לראשונה בתולדות דרום קוריאה, נרשמו במהלך 2020 יותר מקרי מוות מאשר לידות.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

על פי הנתונים שפרסם משרד הפנים, בשנה החולפת נולדו במדינה 275,815 תינוקות לעומת 307,764 אנשים שהלכו לעולמם. מדובר בעלייה של כ-3% במקרי המוות בהשוואה לאשתקד.

קורונה - דרום קוריאה (צילום: Lee Jin-man, AP)
דרום קוריאה. תמונת ארכיון | צילום: Lee Jin-man, AP

עוד עולה מהנתונים כי אוכלוסיית המדינה ממשיכה להזדקן במהירות. 32.7% מהאנשים בדרום קוריאה בשנות ה-40 וה-50 לחייהם, וכרבע חצו את גיל 60. בעקבות כך, אמרו במשרד הפנים המקומי כי "צריך לחול שינוי מהותי במדיניות השלטונית בנושאים כמו רווחה, חינוך וכדומה".

האם מגפת הקורונה העולמית תרמה לתמונה העגומה? עד כה לא פורטו הסיבות לגבי מקרי המוות או עד כמה השפיע הנגיף. אולם, מומחים קוריאנים התריעו בעבר כי המגפה עלולה להביא לתוצאה הנראית כעת. עד כה הקורונה גבתה את חייהם של 981 בני אדם בדרום קוריאה, כך עולה מנתוני אוניברסיטת ג'ונס הופקינס שבארה"ב .

בדוח שפורסם בחודש שעבר במדינה הזהירו מפני האטה בילודה בשל השפעת הקורונה ונכתב כי "המגיפה גרמה לחוסר ביטחון תעסוקתי בקרב צעירים בשנות ה-20 וה-30 לחייהם, מה שעלול לשבש את התוכניות שלהם להקמת משפחה". עוד חוששים שם שבחלק מהמקרים דחייה זמנית של הלידה עלולה להפוך לקבועה.