ממשלת ארצות הברית הודיעה הערב (חמישי) כי היא תחדש את הסיוע לרשות הפלסטינית, ותעביר 15 מיליון דולרים שישמשו לפיתוח, לסיוע הומניטרי ובמיוחד להתמודדות עם משבר הקורונה. בשל החוק האמריקני "טיילור פורס", שאוסר על העברת סיוע כלכלי ישיר לרשות בשל תמיכתה במשפחות מחבלים, הסיוע יועבר על ידי תמיכה בעמותות שונות שפועלות בגדה המערבית וברצועת עזה.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

בהודעה הרשמית שהוציא משרד החוץ של ארה"ב, נכתב כי הסוכנות האמריקנית לפיתוח בינלאומי, USAID, תסייע לרשות הפלסטינית עם "הצרכים ההומניטריים הדחופים ביותר" בשטחה. בהתאם לזאת, הסוכנות תעביר כספים לעמותות שפועלות בתחומי הרפואה והמזון, שפעילותן נפגעה מאוד בתקופת הקורונה. "הצעד קטן הזה, לקידום הרווחה של הפלסטינים, עומד בקנה אחד עם הערכים האמריקנים", נכתב בהודעה.

קורונה ברשות הפלסטינית (צילום: ויסאם השלמון, פלאש/90 )
הקורונה ברשות הפלסטינית. הסיוע האמריקני יעזור להתמודד עם המשבר | צילום: ויסאם השלמון, פלאש/90

יתרה מזאת, כחלק מסיוע אמריקני רחב יותר לארגונים ולפרויקטים בין-לאומיים שמספקים חיסונים לכלל מדינות העולם, הפלסטינים קיבלו לאחרונה משלוח ראשון של חיסוני קורונה של "פייזר" ו"אסטרהזניקה" במסגרת פרויקט "קובאקס", שבזכותו הרשות הפלסטינית תקבל כ-37,000 חיסונים של "פייזר", ו-168,000 חיסונים של "אסטרהזניקה".

מוקדם יותר היום שגרירת ארה"ב באו"ם, לינדה תומאס-גרינפילד, הבהירה בדיון של מועצת הביטחון שממשל ביידן מחויב לפעול למען ישראל, ונגד היחס הבין-לאומי שלו היא זוכה. השגרירה ציינה כי חלק מהביקורת על ישראל מוגדרת כאנטישמיות, וארה"ב מחויבת גם למאבק בתופעה הזו.

תומאס-גרינפילדטענה שבעוד שבאו"ם מתכנסים מדי חודש כדי לדון בסוגייה הפלסטינית, ישנם סכסוכים רבים באזור שמאיימים על השלום והביטחון במזרח התיכון, ויש לדון גם בהם.