N12
פרסומת

ארה"ב אישרה את עסקת הענק עם איחוד האמירויות: תקבל 50 מטוסי F35‎‏

לאחר הסכמי הנורמליזציה – מגיעה גם עסקת הנשק: מזכיר המדינה האמריקני הודיע כי מחלקת המדינה אישרה מכירת נשק מתקדם לאיחוד האמירויות, בסכום של יותר מ-23 מיליארד דולר • זו, כוללת בין השאר 50 מטוסי F35, ו-18 מטוסים מתקדמים מסוג MQ-9B. כל הפרטים

קרן בצלאל
פורסם: | עודכן:
ההסכם בין ישראל איחוד האמירויות ‎
עסקת הנשק בין ארה"ב לאמירויות | עיבוד: רויטרס ו-123RF
הקישור הועתק

מזכיר המדינה האמריקני מייק פומפאו אמר היום (שלישי) כי ארה"ב אישרה מכירה של 50 מטוסי F-35 לאיחוד האמירויות. פומפאו הוסיף, כי מחלקת המדינה נוטה לאשר לאמירויות רכישה של אמצעי הגנה מתקדמים – בשווי של מעל 23 מיליארד דולר.

עכשיו זה רשמי: מייק פומפאו, מזכיר המדינה בארה"ב, הודיע כי ארה"ב אישרה מכירת יכולות הגנה מתקדמות לאיחוד האמירויות, בשווי של 23.37 מיליארד דולר. עסקת הנשק בין המדינות כוללת עד 50 מטוסי F35, עד 18 כלי טיס בלתי מאוישים מסוג MQ-9B, טילי אוויר-אוויר וטילי אוויר-קרקע. 

"איחוד האמירויות הם פרטנרים ביטחוניים זה זמן רב", נכתב בהודעה הרשמית של פומפאו. "היום, הנחיתי את המחלקה ליידע את הקונגרס על כוונתנו לאשר את המכירה של יכולות מתקדמות לאיחוד האמירויות בשווי 23.37 מיליארד דולר". 

F35
50 מטוסי F35. העסקה בין האמירויות לארה"ב | צילום: US Military Today, חדשות

פומפאו הוסיף כי במסגרת העסקה ימכרו "עד 50 מטוסי F35, בשווי של כ-10.4 מיליארד דולר; עד 18 כלי טיס בלתי מאוישים מסוג MQ-9B, בשווי מוערך של 2.97 מיליארד דולר; וטילי אוויר-אוויר ואוויר-קרקע שמוערכים ב-10 מיליארד דולר".

פרסומת

"זוהי הכרה במערכת היחסים המעמיקה עם איחוד האמירויות, והצורך שלהם ביכולות הגנה מתקדמות על מנת להגן על עצמה מפני איומים מצד אירן. ההסכם ההיסטורי לנרמול היחסים עם ישראל תחת 'הסכמי אברהם' מציע הזדמנות יחידה בדור לשנות לטובה את היחסים באזור".

 שר החוץ האמריקני מייק פומפאו  מבקר בישראל
מזכיר המדינה האמריקני, מייק פומפאו | צילום: Ziv Sokolov / U.S. Embassy Jerusalem, חדשות

"היריבים שלנו", כתב פומפאו, "בייחוד אלו שבאירן, יודעים את זה ולא יבחלו באמצעים להפריע להצלחה המשותפת הזו. עסקה זו תשפר את היכולות של איחוד האמירויות, ועקבית למחויבותה של ארה"ב להבטיח את היתרון הביטחוני של ישראל".