לאחר שנחשבה לאחד מסיפורי ההצלחה של אירופה במאבק בקורונה, ממשלת צ'כיה החליטה לסגור החל ממחר (רביעי) את הברים, המסעדות ומועדוני הלילה למשך כשלושה שבועות, זאת כחלק מהצעדים לבלימת התפשטות הנגיף במדינה.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

הרפובליקה הצ'כית חווה בימים אלה את התפרצות הקורונה המהירה ביותר באירופה, זאת לאחר שהצליחה לבלום את גל הקורונה הראשון בהצלחה עם מספר מועט יחסית של מקרי הדבקה ומוות. כ-10.7 מיליון תושבים חיים בצ'כיה, וביום שישי האחרון נרשם שיא חדש של 8,618 חולים מאומתים בתוך יממה אחת בלבד. מדובר בקפיצה של יותר מ-3,000 מקרים מאומתים לעומת יום קודם לכן, ובאופן יחסי מדובר במספר המקרים לנפש הגבוה ביותר לעומת כל מדינה אחרת באירופה. מספר המתים גם נמצא בעלייה חדה ועומד על יותר מ-1,000 בני אדם.

 

לשם ההשוואה, ספרד, עם אוכלוסייה של כ-47 מיליון בני אדם,  תיעדה 12,788 מקרי קורונה מאומתים ביום. נכון לשבועיים האחרונים - על כל 100 אלף צ'כים, נמצאו 451.2 חולים. מנגד, בספרד נספרו 308.1 מקרים ל-100 אלף אזרחים.

בעקבות התפרצות הנגיף במדינה, בדומה לישראל, רוב בתי הספר בצ'כיה יעברו למתכונת של לימודים מרחוק. עוד החליטה הממשלה כי התכנסויות במרחבים הציבוריים יוגבלו ל-6 אנשים בלבד. כמו כן, צריכת האלכוהול במרחב הציבורי תיאסר והאזרחים יחויבו לעטות מסכות בזמן נסיעתם בתחבורה הציבורית.

התפרצות קורונה בצכ'יה: מסעדה סגורה בפראג (צילום: David W Cerny, רויטרס)
התפרצות קורונה בצכ'יה: מסעדה סגורה בפראג | צילום: David W Cerny, רויטרס

הנתונים מראים כי בעשרת הימים הראשונים של אוקטובר, נדבקו יותר אנשים מאשר במהלך כל חודש ספטמבר. מערכת הבריאות והפוליטיקאים נכנסו ללחץ והחלו במרתון של דיונים למציאת דרכים שיובילו לצמצום התחלואה. שר הבריאות, רומן פרימולה, התריע כי מערכת הבריאות במדינה עלולה לקרוס אם מספר הנדבקים יגיע ל-8,000 ביום - מספר שכעת נחצה.

בצ'כיה דווח כי שר הבריאות פרימולה, שהתעמת בפומבי עם רופאים בולטים מתחומים שונים שעתרו נגד ההגבלות המחמירות שהוטלו על האזרחים, דרש לשרוף את גופות האנשים שמתו מנגיף הקורונה ולא לקבור אותם כדי למנוע את התפשטות הזיהום.

ההתפרצות הנוכחית רחוקה מאוד ממה שקרה בצ'כיה באביב האחרון, אז צ'כיה הייתה אחת המדינות הראשונות שסגרה את גבולותיה בתגובה למגפה העולמית. התקנות שלה בנושא מסכות פנים, הדרישה ללבוש כיסוי פנים אפילו בחוץ במשך כמעט חודשיים, זכו לשבחים בין-לאומיים אחרי שמספר הנדבקים נותר צנוע בהשוואה למדינות אחרות בעולם.

ההצלחה לכאורה גרמה לממשלתו של ראש הממשלה, אנדריי באביש, להקל בהדרגה על ההגבלות, עד שהן הוסרו כמעט לחלוטין בסוף חודש יוני. אולם, ככל שהמדינה חזרה לחיים נורמליים ולשגרה, במהלך החודשים אוגוסט וספטמבר מספר המקרים החל לעלות בהתמדה, ובאופוזיציה וברחובות טוענים היום שהממשל היה שאנן מדי.