באירופה ובאמריקה הלטינית - התחלואה בקורונה מזנקת בשורה ארוכה של מדינות ברחבי העולם: מספר החולים בארגנטינה שבר הלילה (בין שני לשלישי) שיא - והמדינה הלטינית הפכה לחמישית בעולם שחצתה את רף מיליון הנדבקים. בכך הצטרפה ארגנטינה, שאוכלוסייתה מונה כ-45 מיליון אזרחים, לארה"ב, הודו, ברזיל ורוסיה – היחידות בעולם שבשטחן נדבקו מעל מיליון איש.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

ממשלת ארגנטינה עדכנה כי ביממה האחרונה אובחנו 12,982 חולים מאומתים חדשים. מספר החולים מאז תחילת המגפה במדינה עומד כעת על 1,002,662 נדבקים. המשמעות: 1 מכל 45 ארגנטינאים – נדבק בנגיף. הדאגה במדינה מתעצמת לנוכח העובדה שיותר מ-26 אלף בני אדם שנדבקו בנגיף מתו, כלומר ש-2.7% מהנדבקים בארגנטינה מתו כתוצאה מהנגיף. מעבר לכך, אחוז הבדיקות החיוביות בארגנטינה, שעוד לא הצליחה להקים מערך בדיקות יעיל, הוא הגבוה בעולם ועומד על יותר מ-60%.

צרפת קורונה (צילום: רויטרס, רויטרס_)
עוצר לילי בפריז ו-8 ערים בצרפת | צילום: רויטרס, רויטרס_

בתוך כך, ניו זילנד, שהייתה המדינה הראשונה בעולם למגר את המגפה, דיווחה הלילה על 11 מקרים חדשים של הידבקות בקורונה: כולם ימאים שהועברו לבידוד. ישנם עוד 14 בני אדם שחשודים שנדבקו בנגיף, ובממשלה המקומית עמדו על כך ש"כל המקרים מיובאים. (לא זיהינו) אפילו מקרה הדבקה אחד בקהילה".

גם אירופה מתמודדת עם הגל השני. לאחר שמוקדם יותר השבוע הודיע נשיא צרפת על עוצר לילי בפריז וב-8 ערים נוספות - באירלנד הוכרז הלילה סגר מלא במדינה, שיימשך לפחות 6 שבועות. הסגר ייכנס לתוקפו הלילה בשעה חצות וכרגע אמור לפקוע ב-1 בדצמבר. במסגרת ההנחיות המחמירות החדשות במדינה, האירים נדרשים להישאר במרחק של עד 5 ק"מ מהבית.

בשונה מישראל, באירלנד אנשים שחיים בגפם רשאים "לחבור" לבית נוסף כדי להימנע מבדידות ושני משקי בית יכולים להיפגש – בתנאי שהם נמצאים במגבלת המרחק. התחבורה הציבורית תצומצם משמעותית ותפעל בהיקף של 25% בלבד. חנויות שאינן חיוניות ייסגרו, יחד עם מספרות, מכוני יופי, מכוני כושר, ומרכזי פנאי ותרבות. מסעדות, בתי קפה ופאבים יורשו לעבוד – אך במתכונת של איסוף עצמי בלבד.

נגיף קורונה בריטניה אנגליה (צילום: רויטרס, רויטרס_)
צילום: רויטרס, רויטרס_

גם ממשלת ויילס, מדינה עם יותר מ-3 מיליון תושבים, הכריזה על שורת המגבלות קשות בניסיון להיאבק במגפה. זאת לאחר שאתמול דווח במדינה על 18,804 מקרים מאומתים ו-80 מתים חדשים. מתחילת המגפה נדבקו שם מעל 35 אלף בני אדם ו- 1,711 מתו. 

המשמעות של ההחמרות באירלנד ובויילס היא שלמעשה אנגליה נותרה החלק היחיד בבריטניה שההכרעה על ההגבלות לא מתקבלת באופן דיפרנציאלי לפי רמת התחלואה – למרות שהומלץ לממשלה לעשות זאת על ידי מומחי רפואה, גורמי מקצוע במערכת החינוך ועוד. 

הממשלה הבריטית הכריזה על הגבלות באזור מנצ'סטר ו-3 מיליון תושבים ייכנסו לסגר למרות ההתנגדות העזה שנרשמה למהלך. השר הבריטי רוברט ג'נריק הזהיר את מקבלי ההחלטות בצפון אנגליה שאם לא יצליחו לנהל מו"מ מוצלח עם בעלי עסקים כדי לשכנע אותם לסגור באופן רצוני – המהלך ייכפה בכוח.

דוברו של ראש הממשלה הבריטי, הודיע כי בוריס ג'ונסון תומך בגישה של ממשלתו, שמנסה למנוע מצב של עוצר כללי באנגליה: "אנו עוקבים אחר כל צעדינו, אך ראש הממשלה הבהיר מאוד שהוא אינו רוצה לחזור לדבר כמו סגר כללי, והוא מאמין כי גישתנו ב-3 שכבות היא הדרך הנכונה קדימה".

המדינות עם מספר הנדבקים הגבוה בעולם

 10 המדינות המובילות לפי מספר המקרים המאומתים: ארה"ב (8.2 מיליון), הודו (7.5 מיליון), רוסיה (1.4 מיליון), ארגנטינה (1 מיליון), ספרד (974 אלף), קולומביה (965 אלף), צרפת (952 אלף), פרו (868 אלף), מקסיקו (854 אלף) ובריטניה עם 744 אלף מקרים מאומתים.