N12
פרסומת

ארדואן מאותת על שינוי: "תומך בחיזוק הקשר עם ישראל"

נשיא טורקיה אמר לכתבים באיסנטנבול שהיחסים עם ישראל ברמת המודיעין נותרו טובים, וכן שהוא מקווה לחזק את הקשר עם ישראל • לצד זאת מתח ביקורת ואמר שמדיניות ישראל כלפי הפלסטינים לא מקובלת • הדברים נאמרים כשברקע הסכמי נורמליזציה עם מדינות במפרץ הפרסי ובאפריקה

n12
פורסם:
נשיא טורקיה רג'פ טייפ ארדואן
נשיא טורקיה רג'פ טייפ ארדואן | צילום: רויטרס, חדשות
הקישור הועתק

נשיא טורקיה רג'פ טייפ ארדואן מאותת על שינוי ואומר כי הוא מקווה "לחזק את היחסים" עם ישראל. דבריו, שנאמרו לכתבים אחרי תפילת יום השישי באיסטנבול, מגיעים כשברקע הסכמי הנורמליזציה עם מדינות ערב במפרץ הפרסי ובאפריקה.

"השיחות עם ישראל ברמת המודיעין נמשכות", אמר ארדואן. "אנחנו מקיימים אותן עם גורמים בכירים". לצד זאת אמר ארדואן כי "המדיניות של ישראל כלפי הפלסטינים היא בלתי מקובלת".

היחסים בין ישראל לטורקיה היו בעבר טובים יותר, וידעו בעיקר מורדות בשנים האחרונות, בין היתר אחרי אירוע המרמרה. זאת למרות שעדיין מתקיימים קשרים מסחריים ענפים בין המדינות. לאורך התקופה הזאת אנקרה מתחה ביקורת נוקבת על פעילות ישראל בשטחי הגדה ועל התנהלותו של נתניהו.