בתקשורת באיטליה ציטטו הבוקר (ראשון) את פרופ' אנדראה קריסנטי, אפידמיולוג מהעיר פדובה שנאבק בקורונה מאז מרץ. הוא דיבר על העניין העיקרי שמטריד כרגע את האיטלקים: תקופת החגים הקרובה. קריסנטי התריע: "אם הכלכלה תיפתח בחג המולד – ינואר יביא איתו גל עצום, גדול יותר מהגל הראשון שחוותה איטליה". ואיטליה כבר דוהרת לשם במהירות.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

סטפניה גובסטי, בעלת חנות תכשיטים ברומא, אמרה ל-N12: "אני לא יודעת מה הנתונים הרשמיים  - אבל כאן המגפה מגיעה ל-41 אלף נדבקים ו-600 מתים ביום. יש הרבה מאוד דברים שאנחנו לא יודעים. בשכונה שלנו אנחנו לא יוצאים מהבית, יש המון אנשים מדביקים".

אחרי אביב קשה במיוחד, המגפה באיטליה דעכה ביולי ואוגוסט עד לקצב של כמה מאות נדבקים ביום בלבד. היא גבתה כמה מתים בודדים בכל יממה. בימים האחרונים מספר הנדבקים ליום כבר חצה את רף 40 האלף, ובכל יום מתים מאות חולי קורונה איטלקים.

בית חולים באיטליה (צילום: רויטרס)
בית חולים איטלקי | צילום: רויטרס

"אם אני בחנות אני מכוסה לגמרי, כמו אחות בבית חולים", הוסיפה גובסטי. "אני מנקה כל הזמן, הכול סטרילי. הממשל לא עושה מספיק. הרבה מאוד אנשים לא מכבדים את ההוראות. בחדשות מדווחים שהמקומות סגורים, אבל הכיכרות מלאים באנשים. ויש גם צד עצוב - יש מסעדות וחנויות שכבר לא ייפתחו. הרבה מאוד אנשים בדיכאון. אני בטוחה שאחרי המגפה הזו לפסיכולוגים תהיה הרבה מאוד עבודה".

פרופ' קריסנטי טוען שבאיטליה לא צריך לסגור את בתי הספר לילדים מתחת לגיל 10 - ומתלונן על מדיניות "תמוהה" של הממשל: "ההחלטות מרומא הן לא תורה מסיני. כל אזור צריך להתנהל בהתאם למצב שלו". קריסנטי ביקש להכין את הציבור למשבר שימשך עד סוף 2021 - תחילת 2022.

העיר ברגמו הסמוכה למילאנו שבצפון איטליה ספגה את המכה הקשה ביותר בגל הראשון במדינה. סימונה זנונה, תושבת העיר, אמרה ל-N12: "אנחנו בריאים, אבל לא יוצאים מהבית. בעלי לא יצא מהבית מאז מרץ. אני עובדת לפעמים בבית ולפעמים במשרד, יוצאת רק לקניות לי ולאמא שלי. אמא בכלל לא מוציאה את האף מהבית".

"הבת שלי בשנה האחרונה בתיכון מרחוק" היא הוסיפה. "יש בעיה עם המידע שמגיע אלינו - יש הבדל בין המספרים שמקבלים מרומא והכוננות לבין המצב הקיים באזור שלנו, בצפון. היום בברגמו כבר מקבלים חולים מערים ומאזורים אחרים".

אירנה קרוזולו ממילאנו סיפרה בשיחה עם N12: "התחושה טובה יותר ממה שהרגשנו בחודש מרץ, אבל עדיין, כשאתה יוצא החוצה אין אף אחד ברחובות. רוב החנויות אומנם פתוחות, אבל הן ריקות. הילדים עדיין הולכים לבית הספר - ואני ממש מקווה שזה לא ייפסק עכשיו".

"אנחנו עייפים, קשה לגייס את אותן אנרגיות של הגל הראשון"

צוותי הרפואה מצאו את עצמם בחזית פעם נוספת במלוא העוצמה. ד"ר אנריקו סטורטי, מנהל מיון בעיירה לודי שבמחוז לומברדיה, אמר לסוכנות AP: "אנחנו יודעים עכשיו מה לעשות, אנחנו בטוח מוכנים יותר עכשיו בהשוואה לגל הראשון. אבל אנחנו גם עייפים ולא קל להיכנס לעניינים שוב עם אותה האנרגיה, להשתמש באותם כוחות שהצלחנו לגייס בגל הראשון".

פפליה סטפנו, רופא בחדר מיון, אמר: "מי שחושב שהוא יכול לשלוט במשבר הזה רק באמצעות מערכת הרפואה - טועה". ד"ר סטורטי, מנהל המיון, תיאר: "התחלנו מארבעה מקרים כאן באוגוסט. עכשיו יש לנו יותר מ-800 חולים במיטות בטיפול הנמרץ. זה מצב שונה לגמרי ולמרבה הצער, העקומה ממשיכה לעלות".

נזארנו סנטילי המאושפז עם קורונה בלודי טען: "עדיף לנקוט באמצעי מניעה מאשר לעבור את הטיפול המתיש הזה. לכן אני אומר לכולם לכבד את ההנחיות, הן מחייבות את כולנו".

בית חולים באיטליה (צילום: רויטרס)
בית חולים באיטליה | צילום: רויטרס

ד"ר סילבנה די פיוריו, מבית החולים תור ורגטה ברומא, אמרה לסקיי ניוז: "בהתחלה היינו בחוד המשבר הגלובלי הזה. עכשיו זו מלחמה, אנחנו עייפים ואנחנו לא הרבה. חלק מאיתנו חולים ואין לנו מספיק כלים. אבל נמשיך להיות כאן, מוכנות ומוכנים וזהירים".

פרופסור מסימו אנדראוני, ראש המיון בבית החולים בבירה האיטלקית, אמר לסקיי: "צריך להפעיל סגר במהירות כדי לעצור את המגפה הזו. זו האפשרות היחידה, כי אין לנו יכולת לקלוט חולים נוספים עם מספר המיטות הקיים בבית החולים".