אירופה שוברת שיאי נדבקים בנגיף הקורונה - והמצב מדאיג למדי: כך הדגישו היום (חמישי) בארגון הבריאות העולמי. ד"ר הנס קלוגה, המפקח בארגון על יבשת אירופה אף התריע שללא נקיטת צעדים משמעותיים ומיידיים נגד המשך התפשטות המגפה ברחבי היבשת, מספר המתים היומי מקורונה עלול להכפיל את עצמו פי 4 או 5 ממה שהיה בימי הגל הראשון בחודש אפריל האחרון.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

לדבריו, הנגיף מתפשט במהירות ברחבי אירופה וכי במדינות לא מעטות מדווחים על עלייה אקספוננציאלית במספר מקרי ההידבקות החדשים מדי יום – ובהתאם לכך, גם עלייה במקרי המוות מקורונה. מדינות לא מעטות כבר החלו בהטלת סגרים על אזורים אדומים וערים שמוגדרות אדומות, וחלק מהמדינות נוקטות במדיניות של עוצר לילי. 

ד"ר קלוגה מצביע על כך שב-53 מדינות אירופה עלו מ-6 מיליון חולים מאומתים ל-7 מיליון תוך 10 ימים בלבד, כשב-9 וב-10 באוקטובר נשבר השיא היומי של חולים מאומתים חדשים, שעמד על 120 אלף איש. "המצב האפידמיולוגי המתפתח באירופה מעורר דאגה רבה", הדגיש, "מקרי ההדבקה היומיים עולים, מספר המאושפזים בבתי החולים מזנק בהתאם ונגיף הקורונה הוא כעת הגורם החמישי המוביל במקרי המוות ביבשת". לדבריו, הקורונה מובילה למותם של כ-1,000 אירופאים ביום.

קורונה בבלגיה (צילום: רויטרס_)
פוטנציאל לנתונים פי 4 או 5 חמורים יותר מהגל הראשון | צילום: רויטרס_

עם זאת, הוא הביע אופטימיות קלה בדבריו ואמר כי הנתונים אינם דומים לאלה שהיו בגל הראשון של הנגיף בחורף שעבר: "ישנם פי 2 או 3 מקרים ביום בהשוואה למה שהיה בחודש אפריל, אבל פי חמש פחות מקרי מוות. גם מספר המאושפזים בבתי החולים עולה פי 2 ופי 3 פחות ממה שהיה בגל הראשון". 

קורונה באירופה, איש עם מסכה באיטליה (צילום: רויטרס, רויטרס_)
מגמת תחלואה מדאיגה ברחבי אירופה | צילום: רויטרס, רויטרס_

למרות שבתי החולים מספקים מענה טוב יותר לטיפול בחולים בהשוואה לגל הראשון ושמספר הבדיקות שנערכות מדי יום גדל משמעותית - מה שמסביר, בין היתר, גם את העלייה במספר החולים המאומתים החדשים שמתגלים מדי יום - ד"ר קלוגה מזהיר כי קיים פוטנציאל ממשי להחמרה דרסטית של המגפה, אם המחלה תתפשט גם לקבוצות גיל מבוגרות יותר - זאת כתוצאה מ"מגעים חברתיים תכופים יותר בין הדורות". 

המספרים המדאיגים: זינוק במקרי ההידבקות והמוות - תוך שבועיים בלבד 

בצרפת נרשמו עד היום כמעט 800 אלף מקרים מאומתים של הדבקה בנגיף הקורונה, כשמתוכם כ-200 אלף רק בשבועיים האחרונים. כ-33 אלף צרפתים שנדבקו בקורונה מתו – וב-14 הימים האחרונים בלבד קרוב ל-1,000 תושבים במדינה הלכו לעולמם.

מתחילת המגפה, נרשמו בבריטניה כ-654 אלף מקרים מאומתים, וגם בשטח הממלכה חלה עלייה של כ-200 אלף מקרים מתחילת אוקטובר. למעלה מ-43 אלף בריטים מתו מהנגיף, כשרק בשבועיים האחרונים נפטרו 953.

בהולנד נדבקו כ-196 אלף איש מאז פרוץ המגפה, מהם 72 אלף בשבועיים האחרונים. יותר מ-6,600 איש במדינה מתו מהנגיף – כשמתחילת החודש מתו 244 בני אדם.

באיטליה, שהייתה אחד ממוקדי ההתפרצות המשמעותיים ביותר בגל הראשון, נרשמו יותר מ-370 אלף מקרי הידבקות בנגיף – 55 אלף מהם ב-14 הימים האחרונים. במדינה שנרשמו בה יותר מ-36 אלף מקרי מוות, 371 בני אדם נוספו למניין המתים בשבועיים האחרונים.

בספרד, שבה נדבקו למעלה מ-900 אלף בני אדם בנגיף, אותרו 130 אלף מקרים חדשים ב-14 הימים האחרונים. למעלה מ-33 אלף ספרדים מתו מאז התפשט הנגיף למדינה ו-1,440 מתים חדשים נוספו מתחילת החודש.

בגרמניה נדבקו כ-344 אלף בני אדם בנגיף – מהם כ-50 אלף רק בשבועיים האחרונים. 9,716 מקרי מוות נרשמו במדינה מאז פרוץ המגפה ומתחילת החודש הזה מתו 207 בני אדם במדינה לאחר שנדבקו בנגיף.

ברוסיה מתו לא פחות מ-2,273 בני אדם רק בשבועיים האחרונים ונדבקו יותר מ-153 אלף. עד היום דווח במדינה על יותר מ-1.3 מיליון נדבקים בקורונה, ויש מי שחושד שהנתונים האמיתיים אפילו גבוהים ומדאיגים הרבה יותר. באוקראינה השכנה נרשמו 1,077 מתים תוך שבועיים.