סגר כללי על המשק הוא במידה רבה המוצא האחרון במאבק נגד הקורונה. כשכל הכלים האחרים לא הועילו, או במקרה של ישראל - לא יושמו מטעמים שונים - סגר הופך לפעולה האפקטיבית ביותר. ארגון הבריאות העולמי ממליץ שלא להשתמש בו אלא במקרי חירום, ומדינות אירופה מנסות להימנע ממנו כעת בכל מחיר. "שאף אחד לא ירמוז לי אפילו על סגר", אמר השבוע ראש ממשלת איטליה ג’וזפה קונטה. המחיר הכלכלי והחברתי שלו "אינם פרופורציונליים", שבים ומכריזים מנהיגים ביבשת.

אבל יש מקומות שבהם אפילו הסגר לא עובד. ארגנטינה נכנסה כבר במרץ לסגר שנמשך לפחות כחמישה חודשים, ושנחשב לארוך ביותר בעולם נכון לעכשיו. בתחילה הצליח הסגר לשמור את התחלואה במדינה על אש קטנה; מספר מקרי הקורונה עמד על כמה מאות ביום, רובם התרכזו באזור הבירה, ומספר המתים היה נמוך.

אבל מאז, בהדרגה אך בעקביות, האפקטיביות של הסגר הלכה ונעלמה. כיום עומד מספר המקרים הכולל על יותר ממיליון, במדינה שבה חיים כ-45 מיליון בני אדם בלבד, ושיעור התחלואה בשבוע האחרון הוא הגבוה ביותר לתושב באמריקה הלטינית.

ממוצע מקרי הקורונה היומיים עמד בשבוע האחרון על 14 אלף מקרים. גם מספר הקורבנות עלה בהדרגה, והוא עומד כעת על יותר מ-27.5 אלף בני אדם. "עקפנו את שבדיה במספר המתים לתושב", דיווח השבוע העיתון הארגנטינאי "קלרין". למרות הסגר וההצלחה הראשונית, ארגנטינה ניצבת כיום במקום השישי בעולם במספר מקרי הקורונה, אחרי מדינות ענק כמו ארה"ב, הודו, ברזיל ורוסיה.

מדוע הסגר נכשל? המומחים וכלי התקשורת מעריכים כי מדובר בשילוב נסיבות - אפידמיולוגיות וחברתיות. ברמת המדיניות הרפואית, הקלות מינוריות שנעשו לאורך הזמן כמו פתיחת מפעלים חיוניים, אישור לילדים לצאת מהבתים בשעות מסוימות, אישור שימוש בתחבורה ציבורים לעובדים, פתיחת חנויות באזורים ללא תחלואה רבה ועוד, עשויים להסביר מדוע מה שהתחיל כסיפור הצלחה מתבטא כעת ככישלון.

העובדה כי ההתפרצות התגברה משמעותית באוגוסט והתפשטה לרחבי המדינה, אומרים רופאים במדינה, קשורה גם בעובדה כי מדובר בשיא החורף במדינה הממוקמת בחצי הכדור הדרומי, אך גם בשל רשלנות של מושלי פרובינציות שחשבו שהמגפה תתרכז בבואנוס איירס.