N12
פרסומת

בריטניה: סוכל בהצלחה ניסיון חטיפת מכלית נפט על ידי נוסעים סמויים

הספינה, שיצאה בתחילת החודש מנמל בניגריה, הייתה אמורה לעגון אתמול בנמל סאות'המפטון, אך לפתע החלה לשדר אותות מצוקה • 16 לוחמי יחידת הקומנדו הבריטית השתלטו על מכלית הנפט תוך 7 דקות, ללא נפגעים • שר ההגנה הבריטי: "אנשים בטוחים הלילה בזכות כוחותינו"

סוכנויות הידיעות
n12
פורסם:
הקישור הועתק

כוחות בריטיים השתלטו הלילה (שני) על מכלית נפט בתעלת למנש שבין בריטניה לצרפת, לאחר שהתקבלו כמה דיווחים על חשד לחטיפתה על ידי נוסעים סמויים. שבעת החשודים בניסיון החטיפה נעצרו וצוות העובדים על הסיפון נמצא בריא ושלם.

המבצע החל אתמול באזור השעה 10 בבוקר, לאחר שמשטרת המפשייר קיבלה אותות מצוקה ודיווחים על כמה נוסעים סמויים ששהו על גבי הספינה "אנדרומדה" ששטה בקרבת החוף. לקראת ההגעה לנמל, הספינה החלה לנוע באופן חשוד, בנתיב שבור ומזוגזג, ככל הנראה במטרה לאותת למשמר החופים על סכנה.

חיל האוויר וחיל הים הבריטיים שיתפו פעולה במבצע ההשתלטות על הספינה: 16 לוחמי יחידת הקומנדו הימית הבריטית SBS, אשר מתמחה בלוחמה בטרור, השתלטו על הספינה וירדו אל סיפונה ממסוקי קרב של חיל האוויר, ועלו אליה בחשאי דרך המים. האירוע הסתיים ללא נפגעים, והוכתר כהצלחה יוצאת דופן לאחר שכל ההשתלטות ארכה 7 דקות בלבד.

מכלית הנפט יצאה מניגריה ב-6 באוקטובר, ותוכננה לעגון בנמל סאות'המפטון אתמול בבוקר. המומחה הימי, אריק גרוב, מסר כי בספינות הדומות לספינה שנעצרה "אין אנשים רבים על גב הסיפון, כך שלמספר מועט של נוסעים סמויים קיים יתרון יוצא דופן על הצוות בספינה".

כוח קומנדו בריטי פשט על מיכלית נפט שלפי החשד נחטפה
עלייה בכמות המהגרים ומבקשי המקלט אשר מנסים להיכנס לבריטניה | צילום: skynews

אירופה כולה ובריטניה במיוחד מתמודדות בשנים האחרונות עם עלייה במספר המהגרים ומבקשי המקלט אשר מנסים להיכנס לשטחן. זו אינה התקרית הראשונה שבה אוניות המפליגות מאפריקה מכילות על סיפונן פליטים אשר מבקשים לנצל את נתיבי הסחר כדי להגר למדינות אירופה. לא ברור אם הנוסעים הסמויים עלו על הספינה עוד בניגריה, או שעלו עליה בעת שעגנה בדרך באיים הקנריים או בנמל בצרפת.

בסיכום הפעולה, בירך שר הפנים הבריטי את הצוות ואמר: "אנו מודים על הפעולה המהירה שביצעו כוחותינו תוך שמירה על בטיחות כלל אנשי הסיפון. אנשים בטוחים הלילה בזכות המאמצים שלהם", הוסיף עמיתו, שר ההגנה.