בזמן שכאן בישראל החלו בחזרה הדרגתית של המשק, ברחבי העולם רק מתחילים להטיל הגבלות על הציבור. ביקשנו מישראלים שגרים באזורים עם עלייה בתחלואה לספר על המצב במדינות שלהם. בסין המסכות כבר יצאו מהאופנה, והדבר היחידי שמותיר זכר לקורונה הוא בדיקות חום בכניסה למועדונים. באירלנד מתעקשים לפתוח את מערכת החינוך למרות החמרה בהגבלות התנועה, ובקנדה הממשלה העניקה גב כלכלי רחב לנפגעים מהמשבר. מנגד, בפרו מתחילים בסגר לילי והלימודים במדינה פועלים רק דרך הזום ועם זאת אומרים שם: "מתחילים לאט לאט לשחרר את הסגר".

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

דן גולאוב, ישראלי שמתגורר בקנדה, שיתף שלנוכח המשבר הכלכלי, בעלי העסקים קיבלו תמיכה רבה מהממשלה הקנדית: "אני קיבלתי עזרה מאוד רצינית מהממשלה - פשוט עשרות אלפי דולרים שהלכו לשכירות, לתשלומים לעובדים". כרגע אין כניסה עבור תיירים או הנפקת אישורי עבודה חדשים אבל חוץ מזה, גולאוב מספר שהממשלה משתדלת להשאיר כמה שיותר מהמשק פתוח: "כרגע יש יותר מקרים ממרץ, אבל הממשלה פשוט מסרבת לסגור מחדש כי זה עולה כל כך הרבה כסף לתחזק את המדינה במצב כזה".

"נכון לאתמול נדבקו בערך 3,000 אנשים חדשים במחלה, מתחילים פה לאט לאט לשחרר את הסגר", סיפר גלעד דוכובני, ישראלי שחי בפרו. "כל יום יש סגר לילי החל מ-11 בלילה עד 4 לפנות בוקר, חובת מסכות לכולם". גני הילדים ובתי הספר פועלים שם רק דרך הזום, למי שיש גישה לכך.

ענבל גולדברגר, אירלנד (צילום: החדשות12)
ענבר גולדברגר מאירלנד | צילום: החדשות12

באירלנד החל השבוע סגר של חודש וחצי. ענבל גולדברגר שגרה שם סיפרה: "ההנחיה היא מאוד פשוטה - פשוט תישארו בבית כמה שאתם יכולים. אסור לארח ואסור להתארח בכלל, מותר לצאת מהבית עד 5 קילומטרים כדי לעשות ספורט". בניגוד למקומות אחרים, הממשלה באירלנד קבעה שכל מסגרות החינוך לילדים יישארו פתוחות בלי קשר לרמת התחלואה במדינה: "בתי הספר והגנים יישארו פתוחים מתוך הבנה שלסגירה שלהם יש השלכות חמורות הרבה יותר למשק".

בסין התחילו את תהליך החזרה לשגרה לפני מספר חודשים ובחודש האחרון נפתחו גם חיי הלילה והמסעדות, כך סיפר לנו אורי באומגרטן שנמצא שם והוסיף: "אף אחד לא הולך עם מסכות כבר תקופה די ארוכה, הדבר היחיד שנשאר מימי הקורונה זה בדיקות חום בכניסה למועדונים. זהו, חזרה לשגרה, נקווה שבקרוב גם בישראל ונוכל לחזור לבקר קצת".

"תאילנד לקחה מאוד ברצינות את עניין הקורונה וסגרה את השמים לשישה חודשים שלמים, לא נכנסים ולא יוצאים", כך סיפר לנו יניב נגר שחי שם. "אין פה שום חוק שמחייב אותנו ללבוש מסכות, עדיין עושים בדיקות של חום בכל מקום שנכנסים אליו, אבל ממש אין לנו הסגר או משהו שמקשה עלינו".