החיסונים אמנם כבר כאן, אבל נראה שגם את שנת 2021 נפתח בסימן המאבק בקורונה. בעולם כולו נערכים בימים אלה להתמודדות מול הגרסה החדשה והמדבקת יותר של הנגיף - המוטציה הבריטית, ומקרה ראשון אובחן אתמול (שישי) גם בצרפת. בארה"ב השבים מבריטניה נדרשים להיבדק ונורווגיה עצרה את הטיסות הישירות משם לפחות עד יום שלישי.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

גורמים במשרד הבריאות של צרפת דיווחו כי הנדבק שב מאנגליה בסוף השבוע שעבר, והוא אושפז בבית החולים ביום שני. עוד הוסיפו שהוא לא סובל מסימפטומים וכי הוא שוהה בבידוד. הרשויות החלו בחקירה אפידמיולוגית לשחזור המגעים שביצע מאז ששב למדינה.

צרפת, קורונה (צילום: getty images)
נדבק ראשון בצרפת | צילום: getty images

רשת CNN דיווחה כי גם במדריד שבספרד התגלו היום 4 נדבקים ראשונים במוטציה החדשה. היועץ הרפואי של האזור, אנטוניו זאפטרו, אמר במסיבת עיתונאים שאחד הנדבקים היה בבריטניה ואובחן שלשום. שאר הנדבקים הם בני משפחתו. "אנחנו יודעים שהנגיף הזה יותר מדבק, אבל הוא לא גורם לתופעות חמורות יותר", אמר זאפטרו והוסיף: "יש עוד 3 דגימות חשודות שתוצאותיהן יגיעו ביום שלישי או רביעי". 

דובר משרד הבריאות בנורווגיה הכריז כאמור כי המדינה האריכה את איסור הכניסה של טיסות ישירות מבריטניה עד 29 לדצמבר. זאת לאחר שהטיסות משם נעצרו ביום שני האחרון. כמו כן, עד 10 לינואר תגביר נורווגיה את מספר הבדיקות שמטיילים שחזרו מבריטניה ידרשו לבצע, ויופעלו אמצעי מעקב נוספים.

קורונה ארה"ב (צילום: Bebeto Matthews, AP)
קורונה - ניו יורק | צילום: Bebeto Matthews, AP

החל מיום שני, כל נוסע שיעלה על טיסה מבריטניה לארה"ב יצטרך להציג בדיקת קורונה שלילית שנעשתה בשלושת הימים הקודמים. בעוד שיש כאלו שמהללים את המהלך וטוענים כי הנשיא טראמפ עשה צעד נוסף בהגנה על האזרחים, אחרים טוענים שמדובר בפלסטר בלבד.

מדענים של המרכז למניעת מחלות סבורים כי השפעת המהלך לא תהיה משמעותית - ותפחית את הסיכון להפצת הנגיף ב5%-9% בלבד. ד"ר פול אופיט, מומחה למחלות זיהומיות הגיב להחלטה ואמר: "זה כמו לנסות לחסום יתוש עם שלשלאות ברזל".

בדיקת קורונה (צילום: אוליבר פיסוטי, פלאש/90 )
עשרות בדיקות חשודות | צילום: אוליבר פיסוטי, פלאש/90

גם בארץ מנסים להעריך את גודל התופעה החדשה. אמש אמרה ב"אולפן שישי" ראש שירותי הבריאות במשרד הבריאות, ד"ר שרון אלרעי פרייס, כי כ-600 דגימות קורונה מכל רחבי הארץ נמצאות בבדיקה לאיתור המוטציה. היא הוסיפה כי ייתכן שזה גם הגורם לעלייה הדרמטית במספר הנדבקים בחברה החרדית בימים האחרונים. 

בבתי החולים אסף הרופא ובית חולים נוסף במרכז הארץ גילו שלשום עשרות בדיקות קורונה שלטענת הצוותים הרפואיים "מתנהגות אחרת" ודומות במראה למוטציה הבריטית. בעקבות החשד, הועברו הבדיקות למעבדה המרכזית לנגיפים בתל השומר לביצוע ריצוף גנטי. במקביל, דיווחו במשרד הבריאות על נדבק נוסף במוטציה, חמישי במספר בישראל.