כמחצית ממדינות ארצות הברית דיווחו ביממה האחרונה על זינוק במספר הנדבקים, ומומחים רבים מזהירים מפני התפרצות נוספת של הנגיף בחודשי הסתיו והחורף הקרובים. במקביל, מספר המתים בעולם מקורונה צפוי לחצות היום (שני) את רף המיליון.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

על פי נתוני אוניברסיטת ג'ונס הופקינס, מניין המאומתים ב-21 ממדינות ארה"ב עלה ב-10 אחוזים – בתוך שבוע בלבד. מרבית המדינות שבהן נרשם הזינוק נמצאות במערב ארה"ב, ובהן אלסקה, טקסס, נבדה, יוטה ואורגון. ב-8 מדינות נרשמה יציבות במספר הנדבקים, ולמעשה רק ב-11 מהמדינות הצביעו נתוני התחלואה על ירידה במספר המאומתים.

קורונה בארה"ב (צילום: reuters)
עלייה של 10% ב-21 ממדינות ארה"ב | צילום: reuters
קורונה בארה"ב (צילום: reuters)
צוותי רפואה בבית חולים בטקסס, השבוע | צילום: reuters

חדשות לא טובות מגיעות גם מהחוף המזרחי ומניו יורק בפרט: לראשונה מאז חודש יוני מספר הנדבקים ביממה חצה את ה-1,000. לאחר שספגה מהלומה קשה, ורשמה שיא של כ-11 אלף נדבקים ביממה, מספר החולים בניו יורק צנח בשבועות האחרונים לממוצע של 600, אך כעת נראה שהתמונה משתנה.

גורמי הבריאות בניו יורק מודאגים בעיקר מהשכונות ברוקלין וקווינס שבהן שיעור החולים הוא הגדול ביותר. לדבריהם, פתיחת המסגרות החינוכיות-דתיות בשכונות אלה בתחילת חודש ספטמבר גרמו להתפרצויות בקהילה.

קורונה בברוקלין (צילום: reuters)
שכונת ברוקלין בניו יורק, השבוע | צילום: reuters

דוקטור כריס מורי, מנהל מכון וושינגטון למדדי בריאות (IHME), אינו אופטימי: "ארה"ב צפויה לראות 'פיצוץ' של נדבקים בסתיו ובחורף כאשר האזרחים מבלים יותר בבתיהם ונוקטים פחות באמצעי זהירות". לדבריו, תחזיות המכון מצביעות על גל עצום של תחלואה שצפוי לפרוץ באוקטובר "ויאיץ בנובמבר ובדצמבר". על פי התחזית, מספר מקרי המוות ביממה צפויים לזנק מ-700 כיום ל-3,000 עד סוף חודש דצמבר.

ביום שישי האחרון חצתה ארה"ב את רף 7 מיליון הנדבקים. כ-205 אלף אמריקנים מתו עד כה מהנגיף. מניין החולים הפעילים במדינה עומד על כ-2,550,000.

הודו צפויה לעקוף את ארה"ב

במהלך היממה האחרונה חצתה הודו לראשונה את רף 6 מיליון החולים עם מעל 82 אלף בני אדם שאובחנו כחולים בנגיף מאז אתמול. בכך הפכה הודו למדינה השנייה, אחרי ארה"ב, שמגיעה למספרים האלה. חוקרים טוענים כי לפי קצב גידול החולים במדינה, תגיע הודו תוך שבועות ל-7 מיליון חולים מאומתים - ותעקוף את ארה"ב שמובילה את הרשימה העגומה. 

הקורונה בהודו (צילום: רויטרס_)
הקורונה בהודו | צילום: רויטרס_

על פי נתוני אוניברסיטת ג'ונס הופקינס, 1 מכל 3 הידבקויות שדווחו מעולם ו-1 מתוך חמישה מתים היה בהודו. עם זאת, יש לציין כי מספר המחלימים בהודו הוא הגדול ביותר ועומד על כ-5 מיליון שאלו כ-83 אחוזים מכלל הנדבקים.