בית החולים בברלין קבע: מנהיג האופוזיציה ברוסיה הורעל - עדיין לא ברור באמצעות איזה חומר
מהממצאים הראשוניים של בית החולים בגרמניה בו מטופל אלכסיי נוואלני, היריב המר של פוטין, עולה כי הוא אכן הורעל • דובר הממשל הגרמני מבטיח שיעשו הכל כדי לשמור על ביטחונו • נוואלני עדיין שרוי בקומה אך לא נשקפת לו סכנת חיים



במסגרת הבחינה הרפואית שביצע בית החולים בברלין בו מאושפז אלכסיי נוואלני, נמצא היום (שני) כי החשדות אכן היו נכונים ומנהיג האופוזיציה ברוסיה - הורעל. "צוות הרופאים בחן את המטופל בדקדקנות והממצאים הקליניים מצביעים על הרעלה באמצעות חומר ממשפחת מעכבי כולינסטרז", נכתב בהודעה הרשמית מטעם בית החולים צ'אריטה שבברלין.
מוקדם יותר היום התחזקו החשדות בקרב בכירים בממשל הגרמני שמתנגדו המר של פוטין אכן הורעל. דובר הממשל הגרמני אמר לסוכנות רויטרס ש"סביר להניח" שנוואלני הורעל והצהיר כי יש להבטיח את בטחונו. במקביל, שר החוץ הגרמני שמבקר בימים אלו בקייב, אוקראינה, טען שצריך לאסוף עוד מידע כדי לקבוע האם המבקר הבולט של משטר פוטין – הורעל. השר הסביר כי "יש הרבה עובדות שאנחנו עדיין לא יודעים. צריך עוד מידע רפואי ומידע קרימינולוגי, אנו נחכה לעובדות האלה". כאמור, בשעה זו אוששו החשדות ונקבע באופן רשמי כי נוואלני אכן הורעל.
לפני כארבעה ימים דווח לראשונה כי נוואלני נמצא במצב קשה, זאת לאחר ששתה כוס תה בשדה התעופה בטומסק, סיביר. במהלך הטיסה למוסקבה, החל נוואלני לחוש ברע אז נאלץ המטוס לבצע נחיתת חירום בעיר אומסק. כבר מהרגע הראשון טענה הדוברת של מנהיג האופוזיציה טענה: "אנו מעריכים כי אלכסיי הורעל במשהו שעורבב עם כוס התה שלו, זה הדבר היחידי שהוא שתה היום".