ישראל תהפוך ביום שישי הקרוב למדינה הראשונה במערב שנאלצת להטיל סגר כללי נוסף במטרה להתמודד עם התפרצות מגפת הקורונה. כלי התקשורת באירופה ובעולם העניקו ביממה האחרונה לתקדים הישראלי תשומת לב רבה. "ישראל נסגרת מחדש", הכריז היום ה"שפיגל" הגרמני, שציין כי ההחלטה על כך התקבלה אתמול בממשלה על רקע "שיא של מספר מקרי קורונה שנרשם במדינה", וכי בתי הספר ו"חלקים גדולים מהמשק" יהיו סגורים בשל הגל השני של הקורונה החל מיום שישי הקרוב. רוב כלי התקשורת בגרמניה ציטטו את דבריו של ראש הממשלה בנימין נתניהו כי "מנהלי בתי החולים נופפו בדגל האדום" כסיבה להטלת הסגר.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות  

 כלי התקשורת התמקדו בכך שהתקופה בה הוטל הסגר חופפת לתקופת החגים הישראלים. "ישראל תחגוג את ראש השנה תחת סגר", כתב ה"ניו יורק טיימס". "מומחים הזהירו כי אחרי יום כיפור, בזמן שיהודים רבים מגיעים לבתי הכנסת מספר הנדבקים יכול לזנק עוד יותר", כתב ה-FAZ מפרנקפורט. רוב כלי התקשורת באירופה גם הזכירו את התפטרותו של שר הבינוי והשיכון יעקב ליצמן, במחאה על הגבלת התפילות כתוצאה מהסגר. "ההחלטה להטיל את הסגר יצרה מתח פוליטי רב בקואליציה שכבר כעת היא בלתי-מתפקדת ברובה", דיווחה רשת החדשות הבריטית "סקיי ניוז", "והדיונים על ההחלטה נמשכו כשבע שעות".

"ישראל הפכה למדינה המפותחת הראשונה שמטילה מחדש סגר", כתב ה"גרדיאן" הבריטי, שעל פי סוכנות הידיעות "רויטרס" דיווח כי הישראלים יוגבלו לטווח של 500 מטר מבתיהם, אך יורשו לנסוע לעבודה כרגיל. "בתי ספר וקניונים יהיו סגורים, אך סופרמרקטים ובתי מרקחת יישארו פתוחים", נכתב. ה"לה-מונד" דיווח כי הסגר הוכרז אחרי ש"סגר מקומי על 40 ערים בסיכון לא עבד" (למרות שהוטל רק לפני כשבוע, א"א). "עוצר ברחבי ישראל החל מיום שישי", דיווח ה"סטנדרט" באוסטריה, שבעצמה מתמודדת עם תחילתו של גל שני, כפי שהזהיר אתמול הקאנצלר סבסטיאן קורץ.

גם בספרד זכו החדשות לגבי התקדים הישראלי למקום מרכזי "כדוגמה ומופת למדינות אחרות, ישראל הצליחה להתגבר על הגל הראשון של המגפה כמעט ללא השלכות בריאותיות", כתב "אל פאיס" ממדריד, "אבל הגל השני של הקורונה מאיים כעת לרסק את מערכת הבריאות שלה". כידוע ספרד מתמודדת עם גל תחלואה שני משמעותי, אך לעומת ישראל ראש הממשלה ושר הבריאות הבהירו בשבועות האחרונים כי אינם שוקלים בשלב זה הטלת סגר כללי או הכרזה על מצב חירום. כמה מחוזות בספרד ביקשו בעבר מהתושבים להישאר בבתים באופן עצמאי, וכמה סגרים מקומיים הוטלו על מקומות התפרצות משמעותיים, אך סגר כללי כמו זה שהוכרז בישראל לא נשקל.

הכתבה פורסמה לראשונה באתר "גלובס"