ההתחממות ביחסים - וההזמנה החגיגית לביקור רשמי בישראל: ימים ספורים לאחר ההודעה על חתימת ההסכם, נשיא המדינה ראובן ריבלין הזמין את יורש העצר של איחוד האמירויות לביקור בישראל. היום ייפגש הנשיא עם ראש הממשלה בנימין נתניהו ל"לפגישת עדכון בנוגע להתפתחויות המדיניות והאזוריות האחרונות".

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

הנשיא ראובן (רובי) ריבלין יארח את נתניהו לפגישה החשובה בגינת בית הנשיא. אגב, הפעם האחרונה שנתניהו וריבלין נפגשו הייתה ב-15 במרץ - פגישה שבה נכח גם בני גנץ. עוד לפני הפגישה, הנשיא פנה למוחמד בן זאיד, יורש העצר מהאמירויות, באיגרת רשמית. "בימים הרי גורל אלו מנהיגות נבחנת באומץ שלה וביכולתה להיות פורצת דרך ומרחיקת ראות", כתב הנשיא.

רובי ריבלין (צילום: Flash90)
הזמנה רשמית ליורש העצר. ריבלין | צילום: Flash90

עוד בירך: "ההסכם המתגבש בין מדינותינו בתיווכו של נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, והממשל האמריקאי, אשר ייחתם בקרוב, אינשאללה, בהובלתך ובהנהגתך ובתיאום מלא והדדי עם ראש ממשלת ישראל, מר בנימין נתניהו, הוא אבן דרך אסטרטגית לקראת תהליכים חדשים באזורינו".

"מקווה שצעד זה יפרוץ את הדרך למדינות נוספות"

הנשיא ריבלין

ריבלין הוסיף בפנייה ליורש העצר: "אני מלא תקווה שצעד זה יסייע לבניין וחיזוק האמון בינינו לבין עמי האזור, אמון שיקדם את ההבנה בין כולנו. אמון כזה, כפי שהוכחת במעשה הנעלה והאמיץ, יצעיד את אזורנו קדימה ויביא לרווחה כלכלית ויספק שגשוג ויציבות לתושבי המזרח התיכון כולו".

פגישת ריבלין, נתניהו וצוות הליכוד (צילום: מארק ניימן, לע"מ)
ייפגשו הערב. ריבלין ונתניהו | צילום: מארק ניימן, לע"מ

"אני מקווה שצעד זה ישמש כמגדלור ויפרוץ את הדרך למדינות נוספות גם כן", הוסיף. "אין לי ספק כי הדורות הבאים יעריכו את האופן שבו אתם, ההנהגות האמיצות והנבונות, התנעתם מחדש את השיח על שלום, אמון, דיאלוג בין עמים ודתות, שיתוף פעולה ועתיד מבטיח. בשמי ובשם העם בישראל אני מנצל את ההזדמנות להפנות לכבודו הזמנה לביקור בישראל ובירושלים ולהיות אורחנו המכובד".

היום התייחס גם ראש הממשלה נתניהו להסכם וסיפר, במהלך ביקור בנתב"ג, על הפעולות להפעלת קו אווירי ישיר מישראל לדובאי. "זה ייתן זריקת מרץ לתיירות בישראל", אמר. עוד הוסיף נתניהו: "בדובאי יש אזורי סחר חופשי מהגדולים בעולם. באים לשם עם מוצרי גלם, מייצרים סחורות במחירים זולים ועכשיו הסחורות האלה יגיעו לישראל ויוזילו את המוצרים של האזרחים". הוא הסביר כי המשמעות של הדבר היא ש"עלות החיים תהיה זולה יותר ורמת החיים תעלה".

במשרד החוץ, המוסד והמל"ל, חלוקים על הרכב המשלחת לאיחוד האמירויות הערביות, ועוסקים בשאלה מי יעמוד בראשה – מחלוקת שעלולה לעכב את יציאתה. במל"ל יקיימו היום דיון בהשתתפות משרדי הממשלה לצורך עבודת מטה, אך ייתכן שהמחלוקת תוביל לכך שהמשלחת לא תצא השבוע כמתוכנן.