אחרי שצרפת, גרמניה ובלגיה דיווחו במהלך השבוע האחרון על עלייה חדה במספר המאומתים החדשים, בכירים במשרד הבריאות הספרדי מזהירים שייתכן שגם הם נמצאים כבר בעיצומו של הגל השני. אתמול (שישי) התגלו 922 מקרים חדשים ולפחות 280 התפרצויות במוקדים שונים ברחבי ספרד. אירופה נכנסת לדריכות גבוהה במיוחד מחשש שהגל השני ייגבה שוב מספר קורבנות גבוה.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות 

ספרד הייתה אחת המדינות שספגה את הפגיעה הקשה ביותר מהנגיף, שם התגלו מעל רבע מיליון הדבקות וכ-30 אלף בני אדם מתו. מריה חוזה סיירה, סגנית ראש המרכז הספרדי למקרי חירום בריאותיים, אמרה כי אזרחי המדינה צריכים לזכור שמספר המקרים במדינה שילש את עצמו בתוך שבוע בלבד כשב-3.7 מספר המקרים ל-100 אלף בני אדם היה 8.76 ואילו השבוע הוא כבר עמד על 27.39. בסה"כ במהלך שבועיים אובחנו במחוז קטלוניה בלבד 8,000 מקרים חדשים ובספרד כולה 16 אלף מקרים חדשים.

המצב המדאיג של ספרד מכניס את אירופה כולה לרמת ערנות חדשה בה הם רוצים לפעול בנחישות ובמהירות כדי למנוע התפרצות גדולה שתוביל לגל שני רחב יותר. בעקבות העלייה המדאיגה בספרד, צרפת הוציאה הודעה בה היא ייעצה לאזרחיה שלא להגיע למחוז קטלוניה במטרה להכיל את ההתפרצות הנוכחית. נורבגיה מצדה הכריזה על נוהל בידוד מחדש לכל מי שיחזור מספרד למשך עשרה ימים.

אדם הולך עם מסכה ברחובות ברצלונה (צילום: רויטרס_)
אדם הולך עם מסכה ברחובות ברצלונה | צילום: רויטרס_

מזכיר הבריאות הקטלוני, ג'וזף מריה ארגימון, אמר שהסיטואציה בתוך ומסביב לברצלונה נמצא ב"נקודה קריטית". ארגימון פנה לאזרחים וביקש מהם להיענות להנחיות הממשלה לא לצאת מהבתים אלא לצורך חיוני בלבד. בשל החשש מעלייה שנובעת מכך שאנשים נדבקים בעיקר במועדונים וברים, גם במדריד שוקלים כעת להטיל הגבלות חדשות על האזרחים בעיר.

האירופאים נערכים לגל שני

הדריכות עלתה השבוע באופן משמעותי גם בצרפת שם ביום חמישי האחרון התגלו 1,062 מקרי הדבקה חדשים, כאשר מריבתם אנשים מעל גיל 75 ואנשים בגילאים 18-30. בכיר במשרד הבריאות הצרפתי התייחס למצב המדאיג ואמר: "האחריות האישית והקולקטיבית היא קריטית במניעת חזרתו של הנגיף ופגיעתו בחופש שלנו".

אתמול נשיא צרפת, עמנואל מקרון, כינס ישיבה דחופה שדנה במספר המקרים שנמצא בעלייה. הממשלה הצרפתית שוקלת להטיל כעת הגבלות חדשות על האזרחים כמו גם להדק את ההנחיות הנוגעות לביקורת הגבולות עם בלגיה וספרד וזאת במטרה למנוע את התפשטותו המחודשת של הנגיף.

גם בגרמניה נרשמת עלייה במספר הנדבקים. מכון רוברט קוך דיווח אתמול על 815 מקרי הדבקה חדשים, לעומת 583 מקרים בשבוע שלפני כן ו-395 מקרים בשבוע שלפניו. העלייה הזו היא העלייה הגדולה ביותר במספר המקרים מאז אמצע מאי. יותר מ-40% מהמקרים הנוכחיים מקורם במדינה המאוכלסת ביותר בגרמניה, נורדריין-וסטפאליה.

מקמות ריקים בעולם (צילום: Veronique_de_Viguerie_getty, getty images)
מגדל אייפל בפריז בזמן משבר הקורונה | צילום: Veronique_de_Viguerie_getty, getty images
חופי ספרד עמוסים (צילום: רויטרס_)
חופי ברצלונה עמוסים בזמן משבר הקורונה | צילום: רויטרס_

ג'ונאס שמידט ממכון ברנרד נוכט לחקר מחלות טרופיות התייחס לעלייה המדאיגה ואמר: "אנחנו צריכים לבדוק האם מקור ההדבקה נובע מהתקהלויות המוניות שעכשיו מאושרות, בגלל בתי הספר והגנים שנפתחו מחדש או בכלל בגלל אנשים שחזרו מחופשה ממקומות אחרים". מספר גדול יחסית של אנשים שחזרו לגרמניה מהבלקנים, מטורקיה ומהאי מיורקה ששייך לספרד נמצאו חיוביים לנגיף.

הנגיף לא פסח גם על בלגיה שם מתחילת ההתפרצות נדבקו 65 אלף בני אדם ומתו קצת פחות מעשרת אלפים. בשבוע האחרון דיווחו במדינה על עלייה של 89% במקרי ההדבקה. דובר משרד הבריאות הבלגי סיפר שכל יום מתים שלושה בני אדם במדינה בגלל הקורונה, כשהצעירה שבהן הייתה תינוקת בת 3 בלבד שסבלה ממחלות רקע קשות.