חשש באירופה מפני החורף המתקרב ואיתו השפעת, בעוד מספרי המאובחנים ביבשת ממשיכים לעלות. בכל יום בשבוע האחרון דווחו בממוצע 52,418 חיוביים לנגיף הקורונה ביבשת אירופה. ואולם, מספר מקרי המוות עמד בשבוע האחרון באירופה על 556, מספר נמוך יחסית בהשוואה לחודש אפריל, אז נרשם בשיא 4,134 מתים באירופה בשבוע אחד.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

עם זאת, מספר מקרי המוות בשורת מדינות באירופה הולך ועולה – כמו בולגריה, קרואטיה, מלטה, רומניה וספרד. בשבוע הראשון של חודש ספטמבר, מי שאובחנו כחיוביים לנגיף היו בעיקר בני 25 עד 49. ועדיין נרשמה עלייה במאובחנים גם בקרב בני 50 עד 79.

קורונה באירופה (צילום: reuters)
צילום: reuters

"אנו רואים עלייה במספר המאובחנים עם קורונה בקרב אוכלוסיות מבוגרות וכן בקרב אוכלוסיות בסיכון בכל רחבי אירופה", הסביר המנהל אזורי של אירופה מטעם ארגון הבריאות העולמי, הנס קלוגה. "מדובר בדפוס מוכר שבו אנו רואים בבריטניה, צרפת וספרד צעירים שנדבקים בנגיף, וכחודש או חודש וחצי לאחר מכן אנו מתחילים לראות עלייה בהדבקה גם בקרב מבוגרים".

קורונה, ספרד (צילום:  ChiCeM / shutterstock.com)
הקורונה בספרד | צילום: ChiCeM / shutterstock.com

החשש הגדול הוא מפני השפעת שצפויה להגיע בקרוב, ועלולה להביא לעומסים כבדים על שירותי הבריאות במדינות השונות. בצרפת למשל, שם נרשמה העלייה הגדולה ביותר בנדבקים השבוע – 13,498 מאובחנים ביממה אחת, קיימת גם עלייה בעומס במחלקות הטיפול הנמרץ בשיעור של 25 אחוזים.

מספר המתים בכל העולם כתוצאה מהידבקות בנגיף קורונה עומד כעת על כ-989 אלף בני אדם, ובארגון הבריאות העולמי כבר מתריעים כי מספר המתים העולמי עלול להיות מוכפל עוד לפני שנגיע לחיסון. התחזית הקודרת לוקחת בחשבון גם את החורף המתקרב ועמו השפעת. 

עלייה חדה בנדבקים בספרד; באוסטרליה התפטרה שרת הבריאות

בספרד שספגה מכה קשה בגל הראשון של הקורונה, דיווחו אתמול על 14,389 נדבקים בתוך יממה. ב-37 איזורים בבירה מדריד התושבים מורשים לצאת מהבית רק עבור הליכה לעבודה, לבית הספר או למטרות רפואיות. בנוסף, החליטו לסגור בעיר את הפארקים וגני השעשועים החל מיום שני.

צרפת קורונה (צילום: רויטרס, רויטרס_)
הקורונה בצרפת | צילום: רויטרס, רויטרס_
הפגנה במלבורן אוסטרליה נגד הגבלות הקורונה (צילום: Erik Anderson, רויטרס)
הקורונה באוסטרליה | צילום: Erik Anderson, רויטרס

באוסטרליה, שבה גם התפרץ לאחרונה הגל השני של הקורונה, הגישה שרת הבריאות במדינה את התפטרותה, זאת על רקע ניהול כושל של מלוניות הקורונה. הטענה היא שהגל השני במדינה התפרץ בעיקר בעקבות אנשים שיצאו מאותן מלוניות, ללא אף פיקוח, והביאו להדבקה רחבה במדינה. ועדה שחוקרת את הנושא צפוי להגיש את הדוח הסופי בתחילת חודש נובמבר.